Šport
69 ogledov

Pripravljeni na podporo Jesenicam

Telemach Olimpija Team Jesenice Tivoli finale DP državno prvenstvo hokej Saša Despot
Pri Slovenski industriji jekla so v naslednji sezoni pripravljeni podpreti jeseniški hikej, a ob določenih zahtevah.

Slovenska industrija jekla, ki ima v lasti med drugimi tudi jeseniški Acroni, bi bila še vedno pripravljena sponzorirati hokejski klub Jesenice, vendar v primeru, da bi k temu pristopili tudi drugi sponzorji. Med zahtevami pa je tudi, da bi bilo poslovanje kluba bolj transparentno, je danes v Ljubljani povedal prvi mož SIJ Anton Černih.

Kot je dejal, s sponzorstvom za letošnjo sezono ne bo nič, ker je že september, stvari pa potekajo počasi. Bi pa bil pripravljen SIJ v prihodnje biti tudi glavni sponzor kluba, če bi se upoštevalo omenjeno. "SIJ bi dal sredstva, vendar ne želimo tega, da znova ne bi vedeli, za kaj se denar porablja oz. da se porablja nenamensko," je poudaril.

Jeseniški hokejski klub je bil večkrat slovenski prvak, prej pa tudi jugoslovanski. Pred dvema letoma je klub razglasil stečaj in bil razpuščen. Jeseniški članski hokej zdaj predstavlja klub HDD Jesenice, ki se bo danes prvič v tej sezoni pomeril s Telemach Olimpijo. Prijateljski dvoboj se bo v dvorani Podmežakla začel ob 19. uri. Jeseničani bodo sicer v tej sezoni igrali v mednarodni ligi INL, Ljubljančani pa v razširjenem avstrijskem prvenstvu - ligi Ebel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.