Šport
47 ogledov

Prvi derbi med Jesenicami in Olimpijo

Telemach Olimpija Team Jesenice Tivoli finale DP državno prvenstvo hokej Saša Despot
Jeseniški in ljubljanski hokejisti se bodo čez teden dni pomerili v dvorani Podmežakla.

Na Jesenicah so po nekaj težavah znova na noge postavili hokejski klub, hitro pa so poskrbeli tudi za dvoboj z rivalom iz Ljubljane. Ekipi HDD Jesenice in HDD Telemach Olimpije se bosta tako prvič v tej sezoni pomerili na prijateljski tekmi, ki bo na sporedu 2. septembra v dvorani Podmežakla. Dvoboj se bo začel ob 19. uri, za vstopnico pa bodo ljubitelji hokeja morali odšteti pet evrov.

Jeseničani so pred približno desetimi dnevi sicer potrdili, da bodo v novi sezoni igrali v mednarodni ligi INL, Olimpija pa bo 12. septembra z gostovanjem v Celovcu odprla sezono v ligi Ebel. Pri HDD Jesenice so potrdili tudi sodelovanje s klubom HD mladi Jesenice, kjer se kalijo bodoči igralci jeseniškega hokeja. "Predsednika obeh klubov Anže Pogačar in Miha Rebolj sta se že pred časom zavezala k sodelovanju in to se že izvaja tudi v praksi," so zapisali na uradni spletni stranI kluba HDD Jesenice in dodali: "Tudi danes, ko na mesto žal propadlega velikana vstopa novo ime, HDD Jesenice, se preverjen in dokazan način dela ne bo spremenil. Jeseniški hokej ima še naprej dva pravno gledana ločena subjekta. Vsak ima svojo nalogo in svoj cilj. Vendar oba skupaj gradita jeseniški hokej, se dopolnjujeta in nagrajujeta."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.