Šport
28 ogledov

Mačkovšek: "Olimpijske igre so dosegljive"

borut mačkovšek Saša Despot
Slovenske rokometaše čakajo dnevi zadnjega piljenja forme pred evropskim prvenstvom v srbskem Vršcu. Prvo tekmo igrajo v ponedeljek proti Norveški. Pogovarjali smo se z najmlajšim reprezentantom.

"Do olimpijskih iger (OI) je res dolga pot, ampak vse je mogoče. Morda nimamo toliko izkušenj kot druge ekipe, ampak naša aduta sta mladost in želja po dokazovanju. Olimpijske igre so dosegljive, če bomo igrali vsi za enega in eden za vse," nam je zaupal najmlajši član rokometne reprezentance, 19-letni levi zunanji Borut Mačkovšek.

Trnova pot v London

Za zanesljivo uvrstitev v London bi morala Slovenija postati evropski prvak ali pa igrati v finalu, če bi naslov osvojila Francija. Za uvrstitev na olimpijski kvalifikacijski turnir pa konkurenco Sloveniji predstavljajo Srbija, Poljska, Slovaška, Nemčija, Češka, Makedonija, Rusija in Norveška. Slovence lahko prehiti le ena od njih ali največ dve, če bo katera od naštetih reprezentanc prvak.

Proč z izgubljenimi žogami, palec gor obrambi 6-0

Mačkovšek, veliki in z 203 centimetri tudi visoki talent, letos redno igra za Celje, selektor Boris Denič pa ga je med 16-erico za EP povabil po poškodbi Nenada Bilbije. Pretekli konec tedna je reprezentanca preživela na turnirju na Danskem, kjer je bil vtis po tekmah z domačini, Islandijo in Poljsko boljši od rezultata. Slovenci so dve tekmi tesno izgubili in dodali remi z Dansko. "Osebno sem s turnirjem zadovoljen. Ni bilo slabo. Morda zadnja tekma proti Poljski … Prvi polčas smo odigrali dobro, v drugem nam ni steklo predvsem v napadu, kar nas je stalo zmage. Ampak turnir je za nami. Pred odhodom imamo še pet, šest dni, da še dodelamo našo igro, malo obrambo, malo napad," meni Mačkovšek. O slovenskih plusih in minusih pa: "Na Danskem je bilo veliko tehničnih napak: izgubljenih žog, korakov, dvojnih vodenj, slabih podaj. Obrambo 6-0 smo odigrali dobro, trenirali bomo še 5-1, 3-2-1. Izpiliti moramo še igro na postavljeno cono, da nam bo v napadu igra bolje stekla."

"Sposobni drugega kroga"

Na prvenstvu Slovence v prvem delu tekmovanja čakajo Islandija, Norveška in Hrvaška. "Vemo, da bomo morali biti zelo dobro pripravljeni, če bomo želeli napredovati. Menim, da smo tega sposobni. Če bomo odigrali, kot znamo, in uživali v igri, mislim, da bi morali napredovati," sporoča Mačkovšek. V drugi del napredujejo tri ekipe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.