Šport
10 ogledov

Denič: "Ekipa potrebuje kilometrino"

denič prošt Iztok Puc spominska tekma Slovenija Celje Pivovarna Laško Saša Despot
Slovenska moška rokometna reprezentanca se bo v četrtek preselila na Dansko, kjer bo od petka do nedelje nastopila na močnem mednarodnem turnirju.

Na njem bodo nastopile same imenitne izbrane vrste in glavni pretendenti za najvišja mesta na evropskem prvenstvu, ki bo od 15. do 29. januarja v Srbiji. Uroš Zorman, Gorazd Škof, David Špiler in druščina se bodo v Hamletovi deželi najprej v petek v Koldingu pomerili z Danci, dan kasneje v Herningu z Islandci, v nedeljo pa jih v Arhusu čaka še obračun s Poljaki. Na Danskem rezultat ne bo v ospredju, selektorja Borisa Deniča bolj zanima "odziv" njegovih izbrancev po napornih in vsebinsko bogatih pripravah v Zrečah, kjer je osrednjo pozornost namenil piljenju obrambnih in napadalnih različic.

Prvi strokovni mož elitne moške izbrane vrste skupaj s svojimi najtesnejšimi sodelavci iz dneva v dan tudi vse bolj bogati arhiv z vsemi potrebnimi informacijami o tekmecih v prvem delu evropskega prvenstva, bolj ali manj pa je jasno, da bo za njegove varovance najbolj vitalnega pomena že prva tekma v Vršcu (16. januar), ko jim bodo na nasprotni strani stali Norvežani. Nato sledita še dvoboja s Hrvati (18. januar) in z Islandci (20. januar).

"Močan turnir na Danskem bo pokazal pripravljenost mojih izbrancev po napornih pripravah v Zrečah, kako delujejo kot kolektiv in kako se odzivajo na turnirskem sistemu tekmovanja, ko si tekme, tako kot na evropskem prvenstvu, sledijo v kratkem časovnem obdobju, tako rekoč iz dneva v dan. Moja ekipa je mlada in potrebuje kilometrino, tekme z izjemno kakovostnimi tekmeci na Danskem pa jim bodo še kako koristile," je na novinarski konferenci v Zrečah med drugim dejal Denič.

Njegovi varovanci bodo na turnirju na Danskem vseskozi igrali obrambo 6-0, na dosedanjih pripravah pa so v glavnem "pilili" različico 3-2-1. Denič na mednarodnem turnirju ne bo razkril vseh slovenskih "orožij", predvsem tega ne bo naredil na tekmi proti Islandcem, skupinskim tekmecem na bližnjem zaključnem turnirju stare celine.

"Pripravljamo se za evropsko prvenstvo v Srbiji. Na Danskem bo v ospredju naša igra in ne rezultat. Tudi v primeru, da nas tekmeci 'povozijo' z razliko desetih golov, sem prepričan, da zaradi tega ne bomo v ničemer nazadovali, temveč lahko le napredujemo. Upam, da visokih porazov ne bomo doživeli, a kot sem že dejal, danski turnir bo zgolj priprava za evropsko prvenstvo v Srbiji," je dejal David Špiler, medtem ko je Marko Bezjak dodal: "Za nami je naporno pripravljalno obdobje. Od začetka priprav smo napredovali, kar bomo poskušali dokazati tudi na bližnjem mednarodnem turnirju na Danskem. Upam, da bomo proti Dancem, Islandcem in Poljakom prikazali dobro predstavo, zagotovo pa se jih ne bomo ustrašili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.