Šport
31 ogledov

Madrid favorit za OI 2020

Madrid Gašper Završnik
V Švici so se v sredo predstavila mesta, ki kandidirajo za organizacijo letnih olimpijskih iger leta 2020.

Najboljšo predstavitev – kandidati so za to imeli 45 minut –, naj bi pokazal Madrid; predvsem je navzoče navdušil govor španskega princa FelipejaPrireditelja iger bodo izbrali 7. septembra v Buenos Airesu, poleg Madrida pa kandidirataTokio in Istanbul.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) sicer skrbi finančno stanje Španije in velika brezposelnost, a Madridčani so na predstavitev pripeljali tudi ministra ekonomije, ki je zatrdil, da se španska ekonomija popravlja in da igre ne predstavljajo finančnega tveganja. Madrid je zatrdil, da ima 80 odstotkov potrebne infrastrukture, zato naj bi jih organizacija stala le 1,9 milijarde evrov.

Istanbul in Tokio z večjimi sredstvi

Z mnogo več denarja razpolaga Istanbul, ki naj bi za organizacijo zapravil najmanj 19,4 milijarde evrov, kot enega izmed adutov pa so izpostavili položaj mesta na meji med Evropo in Azijo. Minus za turško prestolnico pomeni trenutni politični položaj.

Tokio je za svoje pluse izpostavil izkušnje, saj je leta 1964 že gostil igre, sodobno prometno infrastrukturo in močno japonsko ekonomijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.