Šport
1270 ogledov

Madžarska vlada tudi dokončno pokopala vse slovenske upe

Slovenska hokejska reprezentanca Epa
IIHF je uradno potrdila Finsko in Latvijo kot edini kandidatki za SP 2023, saj sta Madžarska in Slovenija tudi uradno umaknili svojo kandidaturo.

Potem ko je v ponedeljek madžarska hokejska zveza umaknila soglasje k skupni kandidaturi Slovenije in Madžarske za izvedbo SP elitne skupine naslednje leto, je danes krovna mednarodna zveza IIHF sporočila, da je prejela uradno kandidaturo Finske in Latvije za to tekmovanje, medtem ko sta Slovenija in Madžarska svojo umaknili.

Kot je danes na spletni strani sporočila krovna zveza, sta Finska in Latvija oddali vlogo za izvedbo skupnega prvenstva leta 2023 in sta na ta način ostali edini kandidatki, saj sta se Slovenija in Madžarska umaknili iz boja za izvedbo SP.

Hokej Slovenija Brez SP v Sloveniji Šport Madžarska vlada pokopala slovenske načrte, ostajamo brez kandidature za SP!

Prireditelja prvenstva bo formalno potrdil kongres IIHF predvidoma v petek, potem ko se bo svet zveze še uradno seznanil z odpovedjo SP v Rusiji. Ta bi morala po prvotnih načrtih gostiti elito čez eno leto, a ji je IIHF zaradi vojaškega napada na Ukrajino tekmovanje že pred dvema mesecema odvzela.

Finska in Latvija sta v kandidaturi ponudili dve znani prizorišči, Tampere, kjer prvenstvo sicer poteka že letos, ter Rigo. Finci bodo imeli dvorano za 11.600 navijačev, Latvijci z Areno Riga za 9500. V Rigi so sicer SP izvedli že v letih 2006 in 2021.

Kot so še pojasnili pri IIHF, jo je madžarska zveza obvestila, da ni dobila ustreznih vladnih zagotovil za izvedbo prvenstva, zato so se kandidaturi odpovedali.

Hokej Slovenija Šok Šport Na HZS presenečeni in razočarani

Po načrtih slovenske in madžarske zveze, ki so jih predstavili na nedavnem drugoligaškem SP v Ljubljani, bi bila sicer Slovenija nosilec projekta, a bi večino odločilnih tekem gostila Budimpešta z novo dvorano MVM Dome za 19.000 gledalcev.

Na kongresu bo IIHF odločala še o SP elitne skupine leta 2026, kar pa bo tudi zgolj formalnost, saj je Švica po odpovedi Kazahstana ostala edini kandidat. Za leti 2024 in 2025 sta tekmovanji že oddani, čez dve leti bo gostitelj Češka s Prago in Ostravo, čez tri pa skupaj Švedska in Danska s Stockholmom in Herningom.

 
Komentarjev 2
  • Ender3 17:23 24.maj 2022.

    Sedaj pa imamo, oba avtokrata sta nas kaznovala. Če ne bo iger, naj bo vsaj kruh, da ne bomo lačni.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:14 24.maj 2022.

    Velika ljubezen med orbanistanom in noriskim kraljestvom je dokončno zamrla. Tako Orban kaznuje Slovence ker niso podprli Janšo!