Šport
5354 ogledov

Madžarska vlada pokopala slovenske načrte, ostajamo brez kandidature za SP!

Hokej Slovenija Profimedia
Madžarska je odstopila od skupne kandidature za hokejsko SP 2023.

Madžarska odstopa od skupne kandidature s Slovenijo za svetovno prvenstvo elitne divizije 2023. Tamkajšnja zveza v roku ni pridobila potrebnih zagotovil vlade za podporo projektu, zato so Madžari danes sporočili, da umikajo kandidaturo. V slovenskem taboru čakajo na morebitno spremembo v zadnjem trenutku.

Obe ekipi sta se letos na svetovnem prvenstvu v Ljubljani prebili v elitno divizijo in ob robu ljubljanskega turnirja napovedali kandidaturo za SP elitne divizije v Ljubljani in Budimpešti.

Hokej Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Madžari in Slovenci so tako želeli nadomestiti turnir v ruskem Sankt Peterburgu, ki ga je Mednarodna hokejska zveza Rusiji odvzela v sklopu sankcij zaradi vojne agresije na Ukrajino.

Kongres Mednarodne hokejske zveze bo o prireditelju SP 2023 odločal konec tedna v Tampereju, ki gosti letošnje SP. Edina preostala kandidatura je tako skupna kandidature Latvije in Finske, ki sta turnir elitne divizije gostili v zadnjih dveh letih. Latvijci lani, na Finskem pa turnir poteka prav zdaj.

Hokej Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia

Novico je za STA potrdil tudi generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec. "Tako naša kot madžarska zveza sta naredili vse za organizacijo prvenstva. Žal pa Madžarom v roku ni uspelo pridobiti ustreznih garancij vlade za izvedbo tekmovanja, brez tega pa je projekt za vse vpletene preveliko tveganje," je dejal Kontrec.

Možnosti, da bi Slovenija šla sama v tovrstni projekt ni. "Nismo še povsem obupali in čakamo, da se v zadnjem trenutku morda še kaj spremeni. Dejstvo je, da ne kaže najbolje, a povsem projekta še nismo odpisali," je še dejal nekoč eden najboljših slovenskih hokejistov.

Komentarjev 5
  • Pepe007 07:33 24.maj 2022.

    Načeloma bi tak dogodek ob primernem upravljanju moral prinesti plus. Ne vem zakaj so potem potrebne garancije vlad. Kdor si dogodka močno želi, mora mogoče razmišljati o tem, da spremeni, kdo ga vodi.

  • Jernej65 22:47 23.maj 2022.

    Končno se bo vzpostavilo normalno stanje z Madžarsko. Orban toči krokodilje solze in je užaljen, saj njegov učenec Janez ni uspel z diktaturo v Sloveniji.

  • MK 21:41 23.maj 2022.

    haha, samo en klic je bil potreben... ne bodo levaki prali denarja na račun Janeza. Pravilno!

Sorodne novice