Šport
1543 ogledov

Olimpija bo naslednje leto nastopala v Ligi prvakov!

HK SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija
SŽ Olimpija je dobila vabilo za hokejsko ligo prvakov.

Hokejisti SŽ Olimpije bodo v naslednji sezoni nastopili v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju, ligi prvakov. Kot so sporočili iz tabora zeleno-belih, so se v hokejski ligi prvakov (CHL) z medijskim in marketinškim partnerjem Infrontom odločili, da SŽ Olimpiji dodelijo posebno vabilo za prihajajočo sezono 2022/23. Olimpija bo v tekmovanju nadomestila ukrajinsko ekipo Donbas Doneck, ki je bila zaradi trenutnih razmer v tej državi v prihajajoči sezoni primorana izstopiti iz CHL.

"Vojno dejanje proti Ukrajini je tragedija in nepredstavljivo je, kakšno trpljenje povzroča ukrajinskemu ljudstvu. Seveda je razumljivo, da Donbas Doneck v takih okoliščinah ne more sodelovati v sezoni 2022/23, in klubu bi se radi zahvalili za njihovo zavzetost in ogromen trud, ki so ga vložili v svoj prvi nastop v CHL v prejšnji sezoni," so v sporočilu za javnost zapisali v ligi prvakov.

Kot so pojasnili, imajo preko sistema vabil možnost imenovanja klubov in tako prispevati k razvoju evropskega klubskega hokeja s čim bolj mednarodno raznolikim območjem sodelovanja. Nominacija SŽ Olimpije tako ponuja priložnost, da na zemljevid CHL doda novo državo. "Klub je v vzponu in je bolje od vseh pričakovanj končal svojo prvo sezono v ligi ICEHL. Zaradi tega smo se odločili, da jim dodelimo vabilo in 32. mesto v postavi CHL v sezoni 2022/23," so zapisali v vodstvu lige prvakov.

"Nastopanje v CHL je bila naša velika želja in eden izmed zastavljenih ciljev. Da bomo kot prva slovenska ekipa del elitne lige prvakov, je za nas velika čast in potrditev dobrega dela v klubu, ki je očitno cenjeno in prepoznano tudi v tujini. V pretekli sezoni smo s svojim delom potrdili, da Ljubljana ni samo glavno mesto Slovenije, ampak tudi hokejsko mesto. Vesel sem, da bomo Ljubljani in našim gledalcem ponudili tekme najvišje ravni v Evropi. Nastopanje v CHL je priložnost za naš klub tako s športnega kot organizacijskega vidika," pa je dejal Miha Butara, predsednik SŽ Olimpije.

Liga prvakov kot sicer delničarje vključuje 26 evropskih klubov, šest nacionalnih lig in Mednarodno hokejsko zvezo. Klubi iz drugih držav pa lahko pridejo v tekmovanje z vabili. V sezoni 2022/23 se bodo ekipe merile na 125 tekmah od 1. septembra 2022 do 18. februarja 2023, ko bo na sporedu finale. Žreb skupin za naslednjo sezono pa bodo opravili 25. maja na prizorišču SP v Tampereju. Kot so še zapisali na spletni strani tekmovanja, bo SŽ Olimpija kot 100. klub doslej zaigrala v tem tekmovanju.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.