Šport
60 ogledov

Maja Vtič: Tudi Saro se da ujeti

skoki Ljubno Saša Despot
Tretja skakalka sezone ne bo kmalu pozabila podpore gledalcev v Planici. Meni, da se da ujeti tudi do zdaj večinoma nepremagljivo Saro Takanaši.

Zadnji dan planiškega praznika je bil zelo poseben tudi za trenutno najboljšo slovensko skakalko Majo Vtič, ki je v svetovnem pokalu osvojila skupno tretje mesto. Zaradi odpovedi zadnjih dveh tekem so dekletam priznanja podelili prav v Planici.

"To so bili res zelo lepi občutki.Tega ne bom kmalu pozabila. Vesela sem, da če je že morala tekma odpasti, da smo tu imele zaključek in sem bila tudi jaz del tega vzdušja.Če bi imeli vsako leto tu podelitev, ne bi bilo nič narobe. Je poseben občutek, ko ti ploska in te spodbuja takšna množica ljudi, takrat veš, da si naredil nekaj dobrega in da si jim nekako tudi polepšal popoldneve.  Vzdušje je v Planici vsako leto fenomenalno, letos še posebej zaradi vseh rezultatov. Fantje so dobro odskakali, užitek je bilo spremljati njihove polete in nato tudi odzive ljudi," je dejala Vtičeva, ki je v sezoni morala priznati premoč le fenomenalni Japonki Sari Takanaši in Avstrijki Danieli Iraschko-Stolz.

"Vsakdo si želi svojo tehniko in pripravljenost še nadgraditi, se približati najboljšim. Tudi pri fantih so bili nekateri v prejšnjih sezonah izjemno dominantni, a so jih nato ulovili. Vsak je premagljiv. Sara ima zelo dovršeno tehniko in morda nima več toliko prostora za napredek kot ostale tekmovalke. To mi je nekako vzpodbudo, da jo lahko ulovim," o možnostih lova na Japonko razmišljala Dolenjka.

Ta je bila zmagovalka tekme v Ljubnem, kjer je iz sezone v sezono boljši obisk. "Zelo sem vesela, da se na tem področju reči premikajo v pravo smer. Ljudje so nas lepo sprejeli, spremljajo naše skoke. Upam, da bomo tako nadaljevali, punce in ostali. Na nek način je Ljubno naša Planica, gre za domačo tekmo. Vedno več ljudi prihaja, je pa res, da nam še veliko manjka do Planice."

Kaj pa želja po letenju na planiški velikanki? "Na žalost bomo morale na to še počakati. Ne vem, kdaj nam bo FIS dala zeleno luč. Nekako zadržujejo ta korak. Upam, da se bo to zgodilo čim prej. Moramo se boriti za to, da bi dovolili polete vsaj tistim, ki so tega sposobne, ker vsaka tekmovalka tega definitivno ni. Vsa dekleta imamo željo preizkusiti letalnico, tudi fantje pravijo, da ta ni tako grozna kot je bila stara. Da je ta zelo lepo narejena. Bomo videli," pravi skakalka, ki ima osebni rekord pri daljavi 147 metrov.

In kako gleda na Petra Prevca? "Peter je zelo zrela oseba za njegova leta, tudi nekoliko starejši se lahko marsikaj naučimo od njega. Stvari v glavi ima zelo urejene, točno ve, kaj si želi doseči in kaj mora za to narediti. Občudujem ga tudi zato, ker ga vsi ti rezultati niso ponesli." Kakšno je sodelovanje? "Trenerji sodelujejo, sama ga nisem spraševala za nasvet. Imamo pa kdaj pa kdaj skupne treninge na skakalnici v Kranju."

"Točnega načrta za naslednjo sezono še nimam, najprej je še treba potegniti črto pod to. Kaj je bilo dobro, kaj bi se dalo še izpopolniti in nadgraditi? Mislim, da se bo konec aprila že začelo zares," je o naslednjih tednih spregovorila druga Slovenka z zmago v svetovnem pokalu, prvo je dobro leto prej dosegla Špela Rogelj. "Zdaj se bom posvetila pisanju diplomske naloge, da še zaključim to poglavje. Naslova še nimam točno določenega, v tem tednu se bo začelo dogajati," je še dejala Vtičeva, ki prav tako kot Tina Maze opravlja študij na Pedagoški fakulteti, smer razredni pouk.

"Dopust bo že prišel, a ne tako v kratkem. Želim si čim več pripraviti za diplomo, nato pa bom videla, kdaj bo priložnost za pravi dopust. Bo pa ta zagotovo prišla," je zaključila Vtičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.