Šport
55 ogledov

Majeričeva in Bedene odpisana za TZS

Bedene Becker tretji krog Sony Open ATP Masters Key Biscayne Miami Florida EPA
Teniška zveza Slovenije je uspešno zaključila tekmovalno leto 2014, zato z optimizmom zre v prihodnost. V letu 2015 bo poudarek na tekmah državnih reprezentanc, se pravi pokalu Fed in Davisovem pokalu, zdaj že tradicionalnem challenger turnirju Tilia Slovenija Open ter razvoju veteranskega tenisa.

Zaključno prireditev v Milleniumu v Ljubljani, na kateri so najboljši dobili priznanja za dosežke v iztekajočem se letu, je teniška zveza izkoristila za sprehod po preteklosti in predstavitvi novih projektov v 2015.

Od reprezentanc bo prva nastopila ženska izbrana vrsta. Po novem jo bo vodil Andrej Kraševec, ki se bo z dekleti, med katerimi bo najverjetneje tudi Polona Hercog, februarja odpravil v Estonijo na tekmovanje v drugi evroafriški skupini. Gre za rang tekmovanja, v katerem Slovenija ni bila že zelo dolgo in v katerem bo letos nastopilo le osem ekip.

Prvouvrščena se bo preselila nazaj v prvo evroafriško skupino, ki je seveda cilj Slovenije. Na novinarski konferenci je predsednik TZS Marko Umberger potrdil, da pogovori potekajo z vsemi najboljšimi slovenskimi igralkami, z izjemo Tadeje Majerič, ki je pred časom zavrnila vpoklic v izbrano vrsto, zato je zveza ne šteje več med kandidatke za reprezentanco.

Rola vprašljiv za Slovaško

V moški ekipi, ki bo v začetku marca gostovala na Slovaškem v okviru prve evroafriške skupine Davisovega pokala, ima podobno vlogo Aljaž Bedene, ki je javno izrazil željo po igranju za britansko zvezo, zato sta ga slovenska zveza in kapetan Blaž Trupej odpisala. Slednji je povedal, da trenutno še ne more govoriti o izboru igralcev, saj je marsikaj še odprto.

To velja tako za nastop najvišjeuvrščenega slovenskega igralca na lestvici ATP Blaža Rolo, ki se bo o nastopu izjasnil tik pred dvobojem, kakor tudi za rekorderja po številu nastopov za reprezentanco Grego Žemljo. Žirovničan sicer trenira in občasno igra turnirje, vendar ima še vedno težave z zdravjem. Te so se po novem pojavile tudi pri Blažu Kavčiču, ki ima zaradi menjav športne obutve težave z Ahilovo tetivo.

Finančno uspešno leto

Direktor TZS Gregor Krušič je povedal, da je zveza finančno uspešno končala leto, da je konsolidirala delo pisarne ter da bo tudi v naslednjem obdobju dala poudarek razvoju mladih igralcev. Hkrati ima cilj izboljšati in razširiti veteranski tenis v Sloveniji.

Največji teniški dogodek v Sloveniji, turnir Tilia, bo v 2015 potekal najverjetneje v prvem tednu avgusta. S tem želi TZS termin prilagoditi slovenskim igralcem, hkrati pa ga uvrstiti na začetek obdobja, ko se začnejo turnirji na trdi podlagi. Bo pa ostal v letošnjem okviru, torej z nagradnim skladom 42.500 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.