Šport
33 ogledov

Ženske po vzoru moških - brez najboljših

nastja kolar ŽTK Maribor Nastja Kolar
Tako slovenska moška kot ženska teniška reprezentanca bosta šli v boje oslabljeni.

Potem ko je v torek pričakovanja pred nastopom v Davisovem pokalu strnila okrnjena moška reprezentance Slovenije, so se danes predstavila še slovenska dekleta, ki bodo prihodnji konec tedna igrala v pokalu Fed. Tudi tu bo Slovenija nastopila močno oslabljena.

Davisov pokal in pokal Fed sta moška oziroma ženska različica ekipnega tekmovanja po državah. To pomeni, da so običajno najboljši igralci en teden na razpolago reprezentancam, da v tem času ne moremo veliko zaslužiti, predvsem pa gre v obeh primerih za naporni tekmovanji - moški igrajo na tri dobljene nize, dekleta pa lahko tudi štiri dvoboje v štirih dneh -, zato v zadnjem času prihaja do pogostih odpovedi najboljših igralcev in igralk na svetu.

Rampretova nezanimiva za TZS

Slovenija je bila vrsto let imune na tovrstne muhe zvezdnikov in zvezdnic belega športa, zdaj ko so tudi naši postali pomembni členi v svetovnem tenisu, pa se je v nizom odpovedi srečala tudi Teniška zveza Slovenije.

V Davisovem pokalu bodo pri Sloveniji manjkali trije od štirih najboljših igralcev, pri dekletih v pokalu Fed pa vse tri najvišjeuvrščene - Polona Hercog, Tadeja Majerič in Petra Rampre. Prva sanira novo poškodbo, že njeno tretjo resnejšo v zadnjih dveh sezonah, Rampretova pri 34. letih in bivališčem v ZDA ni zanimiva za TZS, Tadeja Majerič, ki je v zadnjih dveh sezonah vidno napredovala in je trenutno 125. igralka na svetu, torej približno 60 mest za Hercogovo, pa je zaradi individualnih interesov zavrnila igranje v državnem dresu.

Na delu druga postava

Tako bo kapetanka Tina Pisnik s pomočnikom Andrejem Kraševcem na Madžarsko popeljala praktično drugo postavo Slovenije, v kateri bo prvič v karieri prva violina Nastja Kolar, ob njej pa še Mašo Zec Peškirič, Dalilo Jakupovič in Andrejo Klepač.

V prvi evroafriški skupini pokala Fed v Budimpešti bo nastopilo šestnajst reprezentanc. Dve najboljši se bosta uvrstili v kvalifikacije za svetovno skupino, dve najslabši bosta izpadli, ostale pa bodo za letos zaključile s tekmovanjem.

Brez sreče pri žrebu

Maša Zec Peškirič je naletela na previsoko grško oviro. (Foto: Reuters) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Slovenija pri žrebu ni imela sreče, saj bo igrala v skupini z Avstrijo, Izraelom in Ukrajino. Glede na vse okoliščine in žreb si je Pisnikova za cilj postavila obstanek v prvi evroafriški skupini, za kar bil lahko zadostovala že ena zmaga (dvoboj vsebuje dve partiji posameznic in nastop dvojic).

"Naša pričakovanja so obstanek, zato bomo dale vse od sebe, da se domov vrnemo s statusom prvokategornic. Od dobrem vzdušju v ekipi je to brez dvoma dosegljivo," pravi Pisnikova, Kolarjeva pa dodaja: "Za seboj imam zelo dobro pripravljalno obdobje, zmaga na turnirju Itf prejšnji teden v Nemčiji pa mi je vlila še dodatno samozavest. Čutim se sposobna popeljati Slovenijo do začrtanega cilja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.