Šport
10 ogledov

"Manjkata realizacija in disciplina v igri"

Kopitar zagotavlja, da bodo vsi hokejisti dobili svojo priložnost. (Foto: Anže P Anže Petkovšek
Pomlajena slovenska hokejska repezentanca je na pripravljalnem turnirju v beloruskem Gomelu izgubila svojo drugo tekmo in se domov vrača z eno zmago ter gol razliko 6:6.

Slovenska hokejska reprezentanca je na tretji tekmi pripravljalnega turnirja v beloruskem Gomelu izgubila z ekipo Rusije II. Rusi so varovance Matjaža Kopitarja premagali s 3:0 (1:0, 0:0, 2:0), gole za rusko moštvo pa so dosegli Mihajil Varnakov, Anton Glinkin in Aleksander Nikulin.

"Igrali smo proti nasprotniku, ki je hitrejši, močnejši, predvsem pa sprejema pametnejše odločitve. To je posledica tekmovanja, v katerem nastopajo nasprotni hokejisti, zato je zanje precej enostavno. Za našo ekipo je bil že sam nastop proti Rusiji velik dogodek. Tako smo tudi začeli tekmo. V prvi tretjini je bil promet precej enosmeren. Dostikrat nas je rešil Andrej Hočevar. V drugi tretjini smo po pogovoru začeli bolje igrati predvsem v srednji tretjini. Z drugo tretjino in večino tretje sem lahko zadovoljen. Pri rezultatu 0:1 smo imeli priložnost 5:3, a je njihov vratar nekajkrat uspešno posredoval. Proti koncu tekme sem bil kar malo jezen zaradi neumnih prekrškov, ki so malo pokvarili," je srečanje ocenil selektor Matjaž Kopitar in povzel še celoten turnir: "Nismo prišli igrat na rezultat, ampak z mlajšimi igralci, da dobijo izkušnje. Na prvi tekmi se nam je vse poklopilo, na drugih dveh pa sploh nismo zadeli. Manjkata nam realizacija in disciplina v igri."

Pripravljalni turnir, Gomel:

Rusija II : Slovenija 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Varnakov (20), Glinkin (47), Nikulin (55)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.