Šport
77 ogledov

Manjša katastrofa za Kopitarja in Kralje

anže kopitar
Kralji iz Los Angelesa so doživeli neprijeten udarec.

Hokejisti iz severnoameriške lige NHL Los Angeles Lakers so na gostovanju v Nashvillu izgubili z 0:5. Slovenski zvezdnik v dresu Kraljev Anže Kopitar je v 18 minutah in 57 sekundah, ki jih je preživel na ledu, sprožil vsega en strel na nasprotni gol.

Predatorji iz Nashvilla so po vrnitvi Filipa Forsberga v postavo prikazali všečno predstavo. Forsberg je v statistiko vpisal gol in podajo, med strelce so se vpisali še Craig Smith, Calle Jarnkrok, Colton Sissons in Viktor Arvidsson. Ryan Johansen se je izkazal s tremi podajami. Pekka Rinne je ubranil 19 strelov ter gol Nashvilla ohranil nedotaknjen petič v sezoni in 48-ič v karieri. Vratar Kraljev Jonathan Quick je zbral 31 obramb.

Odlično je sodelovala trojica Johansen, Forsberg in Arvidsson, kar je pohvalil tudi prvoomenjeni: "Bili smo smrtonosni. Zabavali smo se, se podpirali, nadigravali naše nasprotnike, ob tem pa smo prišli do lepega rezultata s številnimi goli."

"Med tranzicijo po igrišču zelo hitro zapirajo prostor in skušajo od nasprotnika izsiliti napako. Pošteno so nas premagali," pa je bil iskren napadalec Los Angelesa Tanner Pearson. Los Angeles, ki je 10. v zahodni konferenci in 16. v ligi NHL, čez dva dni čaka domača tekma proti Arizoni.

Tri tekme so se končale po podaljšku. Po njem so se zmage veselili igralci Ottawe, ki so z 2:1 premagali Anaheim, Vegas Golden Knights so s 3:2 ugnali Winnipeg, Colorado pa je bil s 4:3 boljši od Edmontona.

Vancouver je s 4:2 premagal Chicago, dvakrat je za Kanadčane zadel Brendan Gaunce. Z enakim izidom je Florida ugnala Buffalo, z golom in dvema podajama se je pri zmagovalcih izkazal Keith Yandle.

Boston je bil s 3:1 boljši od St. Louisa, Carolina z 2:0 od Montreala, New Jersey s 4:3 od Philadelphie. New York Rangers so morali priznati premoč Torontu z 0:4, Tampa Bay je s 7:4 nadigrala Calgary, Dallas pa je s 4:1 ukanil Arizono.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.