Šport
2 ogledov

Mankoč kot 12. v polfinale 100 delfin

Peter Mankoč EPA
SP je za zdaj Slovencem prineslo en sam finale, ta petek pa en polfinale - Petra Mankoča. "To je moj daleč najboljši izid sezone." Brez polfinala v tej disciplini je ostal Milorad Čavić.

Slovenski plavalci so na svetovnem plavalnem prvenstvu v Šanghaju v petek nastopili v treh predtekmovanjih. Najuspešnejši je bil Peter Mankoč, ki se je na 100 metrov delfin z dosežkom 52,46 kot 12. zavihtel v popoldanski polfinale. Najhitrejši čas kvalaifikacij je dosegel Američan Tyler McGill. Svetovni in olimpijski prvak Američan Michael Phelps res ni v šampionski formi, saj je bil le peti. Brez polfinala je ostal Srb Milorad Čavić. "Nimam kaj reči, kaj komentirati. Sam lahko prvi rečem, da imamo na tem SP vsi vzpone in padce," o tem, da ne bo finalnega dvoboja med Phelpsom in Čevićem, pove ameriški plavalni zvezdnik.

Predvsem Mankoč, najizkušenejši v slovenski vrsti, je še enkrat več dokazal, da je najboljši takrat, ko je to najbolj potrebno in se brez težav zavihtel v polfinale. "To je moj daleč najboljši izid sezone. Kot sem rekel, vse tekme pred tem ne pomenijo prav nič, tukaj moramo biti najhitrejši," je bil vesel 33-letni Ljubljančan in dodal, da bo tudi izid 52,4 najbrž dovolj za nastop na olimpijskih igrah, čeprav mu je za olimpijsko normo A zmanjkalo 10 stotink. Popoldan bo Mankoč v polfinalu skušal še kaj dodati: "Zjutraj sem na prvih 50 metrih naredil zavesljaj preveč, na analizi pa bom videl, kaj še lahko popravim. Vesel sem polfinala, saj je disciplina res težka in prav vsi iz zadnjih štirih skupin bi bili danes tukaj lahko tudi finalisti."

Zelo dobro je glede na sezono, polno poškodb in pomanjkanja treninga, nastopila tudi Anja Čarman, ki je z 2:12,73 dosegla zanjo v tem trenutku zelo dober izid na 200 hrbtno, ki pa je zadostoval za 21. mesto. "Izida sem zelo vesela, saj je poškodba letos ogrozila mojo plavalno kariero in zelo sem vesela, da sem lahko trenirala kolikor se je dalo in tukaj se je nekako dobro izšlo. V tem trenutku je to kar idealno. Le na olimpijskih igrah sem bila hitrejša in razen tega je to tukaj res moj najboljši izid," je povedala tekmovalka kranjskega kluba. Še tretji dober slovenski nastop je prikazala mladinka Špela Bohinc, ki je nastopila na 800 prosto in z 8:45,86 plavala slabo sekundo slabše od osebnega rekorda ter osvojila 23. mesto.

Osovraženemu Brazilcu Cesaru Cielu se obeta nova zlata kolajna, potem ko je bil najhitrejši v kvalifikacijah displine 50 metrov prosto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice