Šport
30 ogledov

Marguč: "Uspeh na OI spremeni kariero"

rok marguč EPA
Eden večjih favoritov za vidnejšo uvrstitev na olimpijskih igrah v Sočiju, bo tudi deskar Rok Marguč. Šestindvajsetletni Celjan si je 27. januarja letos v Stonehamu privozil naslov svetovnega prvaka v paralelnem slalomu.

Rok Marguč velja za najboljšega slovenskega deskarja vseh časov, saj je omenjena zlata kolajna iz Stonehama njegova že tretja medalja na svetovnih prvenstvih, za Slovenijo pa sedma, po dve imata tudi Rok Flander in Žan Košir, oba po eno zlato in srebrno. Marguč je pred naslovom prvaka osvojil še bronasto kolajno s prejšnjega prvenstva v La Molini, kjer je osvojil tudi srebro v veleslalomu.

Zaradi izjemnih dveh sezon bo tako eden glavnih favoritov za visoko uvrstitev tudi v Sočiju. Priprave na največjo tekmo prihodnje sezone so se že začele, Celjan pa tudi zaradi nedavnih uspehov kaj dosti v svojem treningu ne bo spreminjal.

Koncepta ne bo spreminjal

"Samega koncepta priprav ne nameravam spreminjati. Definitivno pa se bo povečala količina treninga, vsaj za 20 odstotkov. Dejstvo je, da bodo vsi delali in trenirali več, v Sočiju bo zmagal najboljši," je povedal Marguč. Kot pri marsikaterem drugem športniku, ki je dejaven pozimi, bo tudi pri njemu vse podrejeno olimpijskim igram.

"Svetovni pokal zame prihodnjo sezono ne bo tako pomemben. Odpeljal bom bržkone le nekaj tekem, ki mi bodo pokazale, kako sem pripravljen. V mojih očeh so olimpijske igre najpomembnejše tekmovanje in uspeh na njih je tisti dejavnik, ki ti lahko korenito spremeni kariero," je pomembnost dogodka prihodnje leto v Sočiju opisal Celjan.

"Kot del velike ekipe"

Marguč ima za prihodnje leto v rokah dobre karte, minula sezona je bila zanj zelo uspešna in nadaljevanje dobro opravljenega dela v preteklosti. Vseeno z napovedmi ostaja previden. "Če nam drugo leto uspe le malenkost tega, kar nam je letos, bo to velik uspeh. Minula sezona je bil dober pokazatelj pripravljenosti za prihodnje," je povedal Marguč in dodal: "Olimpijske igre so na sporedu le enkrat na štiri leta, to je enkraten dogodek. Še imam v spominu igre v Vancouvru, tudi tokrat se počutim kot del velike ekipe, ki bo potovala na olimpijske igre. Zdaj so te že nekako v glavi, vse misli so usmerjene v Soči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.