Šport
34 ogledov

Maribor z "izpadlim" Celticom

kvalifikacije Liga prvakov žreb
1/4
EPA
Nogometaši Maribora so danes dobili tekmeca v četrtem oziroma zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov. To bo škotski prvak Celtic.

Listek z napisom NK Maribor je bil na žrebu izvlečen prvi, usoda je Štajerce združila s škotskim prvakom Celticom, ki je proti varšavski Legii napredoval le zaradi administrativne napake Poljakov. Prvo tekmo bodo vijoličasti odigrali v Ljudskem vrtu v sredo, 20. avgusta. V Glasgowu se bosta ekipi pomerili v torek, 26. avgusta.

Mariborčani so pred tremi leti v zadnjem predkolu Evropske lige izločili velikega rivala Celtica, mestnega tekmeca Rangers, s skupnim izidom 3:2. Štajerci so pred tem izločili že tudi edinburški Hibernian.

Možni tekmeci vijoličastih so bili, ob Celticu, še Salzburg s Kevinom Kamplom, ciprski APOEL, ki so ga Mariborčani izločili lani, neugodna romunska Steaua in BATE Borisov iz Belorusije.

Na žrebu v Nyonu je bil Maribor uvrščen v drugi boben skupaj z bolgarskim prvakom Ludogorcem  z Romanom BezjakomSlovanom iz Bratislave, švedskim Malmöjem in danskim Aalborgom

Bo šlo v tretje rado?

Slovenski prvak Maribor si je z zmago nad  Maccabijem iz Tel Aviva že zagotovili nastopanje v evropskem tekmovanju. Ali bo to elitna Liga prvakov ali četrtič zapored Evropska liga, v kateri so se lani prebili do šestnajstine finala, pa bo odvisno od razpleta naslednjega dvoboja. 

Štajerci so se že tretjo sezono v nizu prebili na zadnjo stopničko do Lige prvakov. V prejšnjih dveh so klonili proti zagrebškemu Dinamu  in Viktorii iz Plzna. Prve tekme 4. kroga kvalifikacij bodo 19. in 20. avgusta, povratne pa teden dni kasneje.

Četrto (zadnje) predkolo Lige prvakov:

PRVAKI

Pari 4. predkola:
Maribor - Glasgow Celtic
Steaua Bukarešta - Ludogorec Razgrad
Slovan Bratislava - BATE Borisov 
Aalborg - APOEL
Malmö - Salzburg

Nosilci:
Salzburg, Steaua Bukarešta, APOEL Nikozija, BATE Borisov. Glasgow Celtic.
Nenosilci:
Maribor, Slovan Bratislava, Malmö, Aalborg, Ludogorec Razgrad.

NEPRVAKI

Pari 4. predkola:
Beşiktaş Carigrad - Arsenal
Standard Liege - Zenit St. Peterburg
Köbenhavn - Bayer 04 Leverkusen
Lille - Porto
Napoli - Athletic Bilbao 

Nosilci:
Arsenal, Porto, Zenit St. Peterburg, Bayer Leverkusen, Napoli.
Nenosilci:
Athletic Bilbao, Lille, Köbenhavn, Standard Liege, Beşiktaş Carigrad.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.