Šport
15 ogledov

"Maribor je še vedno favorit"

Celje Danijel Miškić Prva liga TS Twitter PrvaLigaSi
"V Ljudskem vrtu smo si pripravili dobro izhodišče, se pa zavedamo, da proti tako močnemu nasprotniku, prednost nikoli ni zagotovilo za napredovanje," pred jutrišnjo povratno polfinalno tekmo pokala meni Celjan Jiri Jeslinek.

"Kot tujec, ki prej ni imel posebnih stikov s slovenskim nogometom, sem Maribor vseeno odlično poznal zaradi njihovih odličnih predstav v evropskih pokalih. Gre za res kakovostno moštvo, ki se je v zadnjih sezonah zelo dobro kosalo z najboljšimi ekipami Evrope. Gledal sem njihove tekme v Ligi prvakov, že takrat pa sem spoznal, da premorejo širok kader kakovostnih in raznovrstnih igralcev, ki so nevarni v prav vsakem trenutku," je poln hvalospevov na račun pokalnih tekmecev Čeh v vrstah celjske zasedbe Jiri Jeslinek, ki se je dobro prilagodil na novo okolje.

"V teh dveh mesecih sem naredil velik napredek, predvsem sem pridobil ogromno na fizični moči. Treningi vselej potekajo na visokem nivoju, tako da korak naprej v Celju niti ne more biti vprašljiv."

Nekdanji član praške Sparte se zaveda, da minimalna prednost iz prve polfinalne tekme v štajerski prestolnici še ne zagotavlja lahke poti do finala: "V Ljudskem vrtu smo si pripravili dobro izhodišče, kljub temu pa se zavedamo, da proti tako močnemu nasprotniku, kot je Maribor, prednost nikoli ni zagotovilo za napredovanje. Mariborčani so še vedno absolutni favoriti, še posebej pa menim, da so nevarni sedaj, ko jim je rezultatska krivulja nekoliko padla. Slej kot prej se bodo vrnili na zmagovalno pot, mi pa verjamemo, da lahko to vrnitev s svojo igrivostjo še nekoliko preložimo. Upam, da nas bo pričakala čim bolj polna Arena Petrol in da na krilih naših navijačev pridemo do finala!"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.