Šport
42 ogledov

Maribor odslej tudi hokejsko mesto

Mitja Robar portreti slovenskih olimpijcev Soči 2014 Saša Despot Mitja Robar
V Mariboru imajo zaradi krize v zadnjih sezonah manjše cilje, a se niso odpovedali hokejski prihodnosti. Prva bo v obliki svetovnega prvenstva do 18 let, ki bo aprila, druga pa je dolgoročen projekt Hokejskega centra Maribor.

Svetovno prvenstvo do 18 let divizije I (skupina B), ki bo od 12. do 18. aprila, je Hokejska zveza Slovenije zaupala Mariboru. "Izvedli smo že veliko prvenstev za mlade kategorije in ženskih SP. Tudi tokrat bo to priložnost za promocijo hokeja, veseli smo, da nam je zveza zaupala izvedbo tekmovanja, z njim pa bo lažje tudi klubu," je dejal predstavnik mariborskega kluba Andrej Verlič.

Mariborčani pa so predstavili še en projekt, ki bo dolgoročnejši in s katerim nameravajo ponuditi domačo alternativo in celostno storitev za mlade hokejiste, ki bi sicer po osnovni šoli odšli v tujino. S projektom Hokejski center Maribor, zaživel bo v šolskem letu 2015/16, bodo tako pripravili možnost celostnega procesa treningov, priprav in zdravniške oskrbe za mlade hokejiste, obenem pa poskrbeli še za izobrazbo s sodelovanjem z mariborskimi srednjimi šolami in dijaškimi domovi.

"Naša želja je, da bo HCM postal celotna ponudba za srednješolce hokejiste. Ciljna skupina so mladi hokejisti iz Slovenije, pa tudi iz držav nekdanje Jugoslavije, ki jim lahko omogočimo tudi štipendijo," je projekt predstavila Špela Bergoč. V Mariboru so v tem šolskem letu že omogočili brezplačno možnost treninga za mlajše osnovnošolce, eno od možnosti sodelovanja na najvišji ravni pa vidijo tudi v pripravljalnih taborih, tako bodo morda lahko ljubitelji hokeja že poleti na delu v Mariboru videli štiri ekipe iz ruske lige KHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.