Šport
48 ogledov

Maribor s Chelseajem

Celtic - Maribor Profimedias
Mariborski nogometaši so bili izžrebani v skupino G, kjer bodo igrali še angleški Chelsea, nemški Schalke in portugalski Sporting. Cristiano je prejel naziv najboljšega igralca v Evropi.

Nogometaši Maribora bodo po 15 letih premora znova zaigrali v elitni druščini evropskih klubov. V skupinskem delu bo 32 ekip razdeljenih v osem skupin, po dve najboljši iz vsake se bosta uvrstili v spomladanske izločilne boje. Tretje mesto prinaša nastop v 1/16 finala Evropske lige, zadnjeuvrščeno moštvo pa bo zaključilo evropske nastope. Maribor je ob svojem do zdaj edinem nastopu v Ligi prvakov osvojil štiri točke in v konkurenci Lazia, leverkusenskega Bayerja in kijevskega Dinama zasedel zadnje mesto.

Po koeficientu evropske nogometne zveze je Maribor na 30. mestu med tokratnimi udeleženci Lige prvakov, skupno zaseda 120. mesto. Slabši koeficient imata le Monaco in švedski Malmö. Od Slovencev bosta med elito zaigrala tudi Roman Bezjak (Ludogorec) in Jan Oblak (Atletico Madrid).

Spet z Angleži

Legenda madridskega Reala Francisco Gento, ki je kar šestkrat osvojil evropski naslov, je Mariboru namenil skupino G s Chelseajem, Schalkejem in Sportingom. Vijoličasti so se v zadnjih letih sicer vselej pomerili z angleškim klubom.V Evropski ligi 2011/12 z Birmingham Cityjem, leto kasneje s Tottenhamom, lani pa z Wiganom.

Izžrebane skupine:

Skupina A
1. Atlético Madrid
2. Juventus
3. Olympiacos
4. Malmö FF

Skupina B
1. Real Madrid
2. Basel
3. Liverpool
4. Ludogorec

Skupina C
1. Benfica
2. Zenit
3. Bayer Leverkusen
4. Monaco

Žreb lige prvakov, Maribor | Avtor: EPA EPA
Skupina D
1. Arsenal
2. Borussia (D)
3. Galatasaray
4. Anderlecht

Skupina E
1. Bayern München
2. Manchester Ciy
3. CSKA Moskva
4. Roma

Skupina F
1. Barcelona
2. PSG
3. Ajax
4. APOEL

Skupina G
1. Chelsea
2. Schalke 04
3. Sporting
4. Maribor

Skupina H
1. Porto
2. Šahtar
3. Athletic Bilbao
4. BATE

Najboljši v Evropi je Ronaldo

Cristiano Ronaldo | Avtor: EPA EPA
Po žrebu je bila podeljena tudi nagrada za najboljšega evropskega nogometaša po izboru športnih novinarjev, prestižno lovoriko je osvojil Cristiano Ronaldo pred Bayernovim dvojcem Manuel Neuer in Arjen Robben. Ronaldo, ki je z madridskim Realom maja osvojil ligo prvakov, je sicer četrti nogometaš s tem priznanjem; prejšnja so dobili Francoz Franck Ribery, Španec Andres Iniesta in Argentinec Lionel Messi.

V ženski konkurenci je bilo vse v znamenju Nemk, saj so prva tri mesta zasedle Nadine Kessler, Martina Müller in Nilla Fischer, vse tri članice Wolfsburga.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice