Šport
39 ogledov

Šarapova po pravico na CAS

marija šarapova EPA
Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je prejšnji teden zaradi zlorabe meldonija prejela dveletno prepoved nastopanja, danes pa se je pritožila na Mednarodno športno razsodišče (CAS).

Devetindvajsetletna teniška igralka Marija Šarapova je bila pozitivna na januarskem odprtem prvenstvu Avstralije, ko so pri njej odkrili vzorec kontroverznega meldonija.

Prepoved nastopanja sicer velja od 26. januarja naprej, zaradi katere pa Rusinja zdaj ne bo smela zaigrati na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Šarapova je na prejšnjih igrah v Londonu osvojila srebrno medaljo.

"V pritožbi na CAS Šarapova zahteva razveljavitev odločitve organov, ki so ji prepovedali nastopanje. Zahteva odpravo prepovedi ali vsaj njeno skrajšanje," so pri CAS zapisali v izjavi za javnost.

Športno razsodišče bo odločitev o usodi ruske zvezdnice sprejelo najkasneje do 18. julija.

Prvič šele v Parizu 2018?

Če bo pritožba petkratne zmagovalke turnirjev za grand slam neuspešna, bo poleg olimpijskih iger morala izpustiti kar precej velikih turnirjev, naslednji grand slam, ki bi se ga lahko udeležila, bi bilo odprto prvenstvo Francije leta 2018.

Kot je prejšnji teden Šarapova zapisala na svojem facebook profilu, se je posebna komisija, izbrala jo je Mednarodna teniška zveza, opredelila, da "nisem storila nič namenoma narobe, a mi želijo vseeno za dve leti prepovedati igrati tenis. Nemudoma se bom zato pritožila na CAS."

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.