Šport
36 ogledov

Šarapova se ni povsem izvlekla

marija šarapova EPA
Ruska teniška igralka Marija Šarapova bo lahko svojo plat zgodbe z meldonijem, zdaj prepovedanim zdravilom, ki je "zakrivilo" številne primere pozitivnih testov, predstavila krovni teniški zvezi ITF.

ITF je sporočil, da bo Mariji Šarapovi omogočeno zaslišanje po omiljenem pristopu do prepovedanega sredstva meldonij

Takšno zaslišanje je posledica nekoliko omiljene politike kaznovanja krovne protidopinške organizacije Wade, ki je v sredo sporočila, da bodo dopinške teste, ki so jih opravili do 1. marca letos, v njih pa so našli manj kot mikrogram meldonija, razglasili za negativne, športniki pa ne bodo suspendirani.

Ker se meldonij lahko v organizmu zadrži dlje časa, se je Wada odločila za ublažitev sankcij za prekrškarje. Sredstvo je sicer na seznamu prepovedanih snovi od 1. januarja letos, športnike pa so o tem obvestili lani jeseni. ITF je zdaj sporočila, da bodo opravili zaslišanje Šarapove po teh novih smernicah Wade, a za zdaj, dokler postopek ne bo končan, ne želijo dajati dodatnih pojasnil.

Osemindvajsetletna Šarapova, nekdanja številka 1 ženskega tenisa, je kar deset let jemala meldonij. Šarapovo so ujeli na testih po tekmovanju za grand slam v Avstraliji, zaradi tega so jo tudi začasno suspendirali.

.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.