Šport
22 ogledov

Marquez izenačil rekordni dosežek Doohana

Marc Marquez EPA
Svetovni prvak v razredu motoGP Španec Marc Marquez je na dirki motociklističnega svetovnega prvenstva na dirkališču v Sepangu prišel do 12. zmage v sezoni.

Dirkač Honde je z zmago izenačil rekord po številu zmag v eni sezoni Avstralca Micka Doohana. Za Marquezom sta se zvrstila dirkača Yamahe, Italijan Valentino Rossi in Španec Jorge Lorenzo. Marc Marquez je sicer slavil svojo prvo zmago po dirki za Veliko nagrado Velike Britanije konec avgusta.

V skupnem seštevku SP je boj za drugo in tretje mesto še odprt. Rossi, sicer veliki ljubljenec malezijskega občinstva, ki je v karieri osvojil že sedem naslovov svetovnega prvaka, je trenutno drugi z 275 točkami in ima pred zadnjo dirko sezone v Valencii 12 točk prednosti pred moštvenim kolegom Lorenzom, sicer dvakratnim skupnim zmagovalcem sezone.

Tudi Marquez, ki je minuli konec tedna na dirki za veliko nagrado Avstralije grdo padel, a je naslov prvaka ubranil že pred dvema dirkama na Japonskem, bo skušal pred domačimi navijači na zadnji dirki sezone sam postati rekorder po številu zmag. Lani je 21-letnik postal najmlajši skupni zmagovalec v razredu MotoGP.

"Poskušal bom popraviti ta rekord. Tudi na naslednji dirki si želim zmagati in osvohiti 13. zmago v sezoni," je po novem zmagoslavlju sicer povedal zdaj že dvakratni svetovni prvak razreda MotoGP.

Rabat prvak v Moto2

Esteve Rabat je sicer na Veliki nagradi Malezije osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu Moto2. Špancu je za osvojitev skupne zmage zadostovalo tretje mesto. Današnjo dirko je sicer dobil Rabatov rojak Maverick Vinales, kar je bila zanj četrta zmaga v sezoni, drugi pa je bil Finec Mika Kallio.

Španci so zmagali tudi v razredu moto3, kjer je danes slavil Efren Vazquez. Dirkač Honde je prišel do svoje druge zmage v sezoni. Drugi je bil Avstralec Jack Miller (KTM), tretji pa Španec Alex Rins. Vodilni v prvenstvu Španec Alex Marquez, mlajši brat Marca Marqueza, je bil na dirkališču v Sepangu šele peti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.