Šport
57 ogledov

Massi: "Tina priljubljena, ker ni plastična"

Andrea Massi Gregor Katič
"Material, ki je pod drobnogledom, ni perilo, ampak nekaj več, spodnji del dresa, ki ima določene funkcije. Gre za nekaj precej revolucionarnega," je po tretjem mestu Tine Maze o še vedno aktualnem kosu oblačila športnice leta 2011 pojasnil Andrea Massi. In še precej več.

"Ves konec tedna je bil zelo pozitiven. Tina je bila bolna, na trening je šla brez ogleda, neposredno iz sobe, zato ji moram res čestitati. Oba rezultata sta zelo dobra. Nedeljski superveleslalom je potrditev, da dogajanje v Bad Kleinkircheimu ni bilo naključno. Tudi na tem snegu, kjer so se za Tino vrstila ta četrta mesta," je četrto in tretje mesto Tine Maze v Cortini d'Ampezzo ocenil Andrea Massi.

Tina je bila znova psihično stabilna – do živega ji nista mogla niti bolezen niti vse dogajanje okrog smučarskega spodnjega perila.
V teh štirih letih, čeprav niti zanjo niti za nas, ki delamo z njo, ni bilo lahko, je psihofizično dozorela. To se potrjuje iz dneva v dan. Raste. Kdaj jo preganjam, ampak ko jo je treba pohvaliti, jo pohvalim. Zadovoljen sem, kako se odziva.

Ste zadovoljni tudi s humorno reakcijo, ki se je končala s fotografijami?
Všeč mi je bilo, da se je to zgodilo spontano. Dogovorila se je z bratrancem, ki navija in pomaga pri določenih stvareh. Nova Tinina plat. Končno se tudi zabava v svojem poslu.

Takšne reči pa pripomorejo tudi k promociji …
Opazujem tako v cilju kot v največjih italijanskih smučarskih revijah. Tina je zelo priljubljena, vsa ta zgodba je zelo zanimiva za medije in občinstvo. Imajo jo zelo radi. Lepa zgodba.

Ni le slovenska, ampak tudi svetovna smučarska superzvezdnica. V tem pogledu povsem ob boku Lindsey Vonn in Marii Höfl-Riesch. Če ne celo bolj priljubljena?
Tokrat je bila vsekakor bolj pod drobnogledom ona kot zmagovalka. Tinina prednost je to, da je spontana, je to, kar je. Ko spusti solzo, jo spusti, ko se smeje, se smeje. Tina ni plastična, umetna. Menim, da je priljubljena predvsem zaradi tega.

Sledita tekmi v Kranjski Gori. Se strinjate, da zadnji rezultati pred domačim nastopom zanjo niso pritisk, ampak prednost?
Določen pritisk obstaja, ker od Tine v Sloveniji vsi že dolga leta ogromno pričakujejo. Glede na to, kako se je odzvala na SP in OI, menim, da je zrela tudi za domače tekme. Težav ne bo.

Boste napadli zmago?
Pomemben je zadnji trening, kjer bomo našli podobno površino kot v Kranjsko Gori. Če bo dobila dobre občutke, bo konkurenčna v obeh disciplinah.

Maze Cortina superveleslalom super G | Avtor: EPA EPA
Malo za šalo, malo za res: je v tem času Tina dobila ponudbo za snemanje kakšne reklame za perilo?
Poglejte, zdaj smo se osredotočili na tekme … Tako jaz kot trener Livio Magoni, ki opravlja delo vrhunsko. Sva vrhunski tandem. Material, ki je pod drobnogledom, ni perilo, ampak nekaj več, spodnji del dresa, ki ima določene funkcije. Gre za nekaj precej revolucionarnega. To je nekaj povsem drugega kot spodnje perilo.

Razočarani ste tudi nad neodločnostjo FIS …
Podobno je pri nekaterih pregovorih Rimljanov: če premakneš le eno vejico, se popolnoma spremeni pomen. Malo sem razočaran, ker je odgovor povsem političen. To dokazuje, da smo precej napredni, inovativni, zaradi česar sem zelo ponosen. V zgodovini smučanja se teh reči še nihče ni dotaknil tako globoko.

Boste ta material še vedno uporabljali?
Ta kos je bil narejen po Tinini meri in je unikaten. Nazaj ga še nismo dobili. Niti ne vemo, kam je šel. Govori se o nekem švicarskem laboratoriju, kar se mi ne zdi ravno pravilno, saj so protest vložili prav Švicarji. Če bi se to zgodilo v formuli, bi šli vsi v zrak. Atle Skardaal je zagotovil, da bodo material dobili v nekaj dneh.

Komentarjev 1
  • matt5 21:41 15.januar 2012.

    če bi bila to avstrijka bi bilo pol manj problemov