Šport
39 ogledov

Mavrič kot Mile in Zaho; Lovrečič v Celju

Matej Mavrič Rožič pravi, da se Italijani zavedajo slovenske kakovosti. (Foto: B Barbara Milavec
Vlogo športnega direktorja pri Luki Koper bo odslej opravljal Matej Mavrič, medtem ko se je Izolan Anej Lovrečič vrnil v Celje.

Nekdanji slovenski reprezentant Matej Mavrič je uradno postal novi športni direktor nogometnega prvoligaša Luka Koper. Nekdanji nogometaš koprskega kluba, ki je pred letom dni odigral zadnjo tekmo za "kanarčke", je doslej opravljal naloge tehničnega vodje.

Po besedah predsednika kluba Anteja Guberca je Mavričevo imenovanje korak naprej k boljši organiziranosti. Andrej Poljšak, ki je doslej polprofesionalno opravljal tako naloge športnega direktorja kot številne druge, se bo odslej bolj posvetil upravnim nalogam in preostalim področjem delovanja.

Čovilo in Galešić odšla, Smrtnik na posojo

"Z Matejem Mavričem smo dobili pravega človeka na pravem mestu," je poudaril Guberac: "Andreju Poljšaku, ki se je v teh letih izjemno žrtvoval za klub, se zahvaljujem za opravljeno delo. V klubu ga potrebujemo, saj je dela v obilici. Želimo postati zgledno organiziran klub in prepričan sem, da smo na pravi poti."

Mavrič se je v novi vlogi zahvalil dvema nogometašema, ki sta zapustila klub, Miroslavu Čovilu in Goranu Galešiću, Bonifiko pa je zapustil tudi mladi napadalec Žiga Smrtnik, ki ga je Luka Koper za šest mesecev posodila novemu prvoligašu Radomljam.

Celjani dobili pomembno okrepitev

Do konca sezone bo za nogometni prvoligaški klub Celje nastopal tudi Anej Lovrečič, ki je v rumeno-modrem dresu igral med letoma 2008 in 2010. Nekdanji član mlade slovenske reprezentance bo nosil dres s številko 25, so zapisali na spletni strani celjskega kluba.

Sedemindvajsetletni vezist je profesionalno pot začel v Kopru, od koder je leta 2007 prestopil k italijanskemu Lecceju. Na Apeninskem polotoku je ostal eno sezono, nato pa se je preselil v Celje, kjer je igral naslednji dve sezoni. V rumeno-modrem dresu je v tem času zbral 41 ligaških nastopov, ob tem pa dosegel tudi 11 zadetkov.

Prek Olimpije, Vasluija in Vardarja nazaj v knežje mesto

Olimpija je zabeležila svoj prvi poraz v spomladanskem delu. (Foto: Nik Rovan) | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Med poletnim prestopnim rokom leta 2010 je nato postal član Olimpije, za katero je igral naslednje tri sezone. V Ljubljani je zbral 78 ligaških nastopov in dosegel 16 zadetkov. Dobre predstave so mu omogočile prestop k romunskemu Vasluiju, ki pa ga je zaradi finančnih težav kluba zapustil v januarskem prestopnem roku. Preostanek minule sezone je preživel v Makedoniji, kjer je nastopal v dresu tradicionalno najuspešnejšega makedonskega kluba Vardarja.

"Vesel sem, da sem se vrnil nazaj v Celje, kjer sem se vedno odlično počutil. Odločitev za podpis pogodbe je bila po nekaj opravljenih treningih in pogovorih s trenerjem ter športnim direktorjem precej lahka. Moštvo je mlado, premore ogromno potenciala, vtisi s treningov pa dajejo jasno sliko, da je tudi kakovostno. Verjamem, da je Celje odlična odskočna deska za te mlade nogometaše, ki jim želim s svojimi izkušnjami čim bolj pomagati," je dejal Lovrečič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.