Šport
25 ogledov

Za navijače, mesto in klub

Radomlje, Koper, Rodolfo Vanoli Anže Petkovšek
Na povratnih tekmah 2. predkola Evropske lige bosta ob 20.30 nastopila tudi Koper in Gorica,

Slovenska nogometna kluba imata različni izhodišči. Koper je zmagal z 2:1 v Bakuju pri Nefčiju, Gorica pa je izgubila prvo tekmo z norveškim Moldejem z 1:4. 

Koprski nogometaši so se iz Azerbajdžana vrnili zelo zadovoljni. Presenetili so domačo ekipo Nefčija in dosegli dva gola v gosteh. Pred današnjo povratno tekmo v Kopru pa športni direktor ekipe Andrej Poljšak umirja žogo in pravi, da se bodo tudi na Bonifiki lotili osemkratnega državnega prvaka Azerbajdžana s svojo igro, želijo pa si zmagati tudi na drugi tekmi.

"Če bodo fantje odigrali tako kot znajo, se lahko prebijemo naprej. V Bakuju smo igrali zelo discipliniramo, zavedamo pa se, da so morda oni celo kvalitetnejše moštvo od nas. A vedno ne zmagajo milijoni. Moja ekipa ima srce in želim si, da bi našim navijačem, mestu in klubu podarili ta uspeh," je pred dvobojem razmišljal trener Kopra Rodolfo Vanoli.

Enega od zadetkov v Bakuju je zabil Matej Palčič, ki je bil uspešen tudi na gostovanju v prejšnjem kolu proti Čeliku iz Nikšiča. "Nefči je zelo dobra ekipa in vsekakor je ne smemo podcenjevati ampak dokazali smo česa smo sposobni. V Bakuju so izgubljale že večje ekipe od naše. Če bomo tudi na Bonifiki odigrali tako, uspeh ne bo izostal," pravi Palčič. Koprčani se bodo v primeru napredovanja nato pomerili bodisi s turškim Bursasporom ali gruzijskim Čihurjem Sačherejem.

"V nogometu je mogoče vse"

Medtem ko lahko Koprčani povratno tekmo pričakujejo sproščeno, imajo v Gorici precej več skrbi. Že na prvi tekmi so namreč dobili štiri zadetke, pokopal jih je slab prvi polčas, v katerem so domači povedli s 3:0. Za kanček upanja je poskrbel Luka Majcen, ki je znižal z bele točke, a nazadnje je bil končni izid 4:1.

V goriškem taboru se sicer ne predajajo. "Pričakujem dobro tekmo. Naredili bomo vse, da se uvrstimo naprej. Zavedamo se, da je Molde favorit, toda v nogometu je mogoče prav vse. Od začetka bomo pritisnili, tako da jim ne bo lahko," je menil kamerunski branilec Solomon Enow. Če bo Goričanom uspelo narediti preobrat, jih v 3. predkou čaka zmagovalec dvoboja med albanskim Lačijem in ukrajinsko Zorjo Lugansk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.