Šport
21 ogledov

Mayweatherju 90 dni ječe

Floyd Mayweather Reuters
Boksarski šampion Floyd Mayweather ml. je bil v sredo na sodišču v Las Vegasu obsojen na 90 dni zaporne kazni, potem ko je priznal obtožbe o nasilju v družini.

Kazen se je Floydu Mayweatherju ml. obetala vse od septembra lani, ko se je sprl z dekletom Josie Harris, njuna dva otroka pa sta bila priči prepiru. Harrisova je dejala, da ji je Mayweather zvil roko, jo udaril v obraz in ji z glave trgal lase, potem ko mu je povedala, da se videva z drugim moškim.

Štiriintridesetletnik, ki se je doslej že nekajkrat uspešno izognil kaznim zaradi družinskega nasilja, se bo moral v zaporu javiti 6. januarja 2012, njegova zaporna kazen pa pod vprašaj postavlja tako želeni boksarski dvoboj proti filipinskemu zvezdniku Mannyju Pacquiau.

"Kazen je ustrezna. Ne glede na to, kdo si, pred roko pravico smo vsi enaki in moraš nositi posledice svojih dejanj, kadar ta prerastejo v nasilje," je za časnik LA Times po izreku sodbe dejala sodnica Melissa Saratogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.