Šport
69 ogledov

Maze: Moje telo si želi treningov

Dan šampionov Anže Petkovšek
Po prireditvi Večer šampionov je večkratna slovenska olimpijska in svetovna prvakinja Tina Maze predstavnikom medijev prvič spregovorila o svoji odločitvi, da za eno sezono zamrzne svoj tekmovalni status.

"Sama pri sebi sem vedela, kakšno idejo imam. O tem sem sicer govorila že pred lansko sezono pa so me takrat vsi jemali malce z rezervo, kaj bom in kako bom. Dejansko pa je ta ideja v meni rasla že kar nekaj časa, ker sem se zavedala, da bo zelo težko reči: konec je. Tega v tem trenutku enostavno nisem bila sposobna narediti. A je to plus ali minus? Poskušam biti poštena do sebe, do vas. Določene stvari morajo dozoreti, da se lahko reče dovolj je bilo ali pa še bi," je povedala Tina Maze, za katero je še ena izjemna in bleščeča sezone z velikimi uspehi na svetovnem prvenstvu, v svetovnem pokalu pa se je do zadnje tekme borila za veliki kristalni globus, ta je za le 22 točk na koncu pristal v rokah avstrijske tekmice Anne Fenninger.

"Mislim, da je to leto pravšnje, da se v bistvu malo spogledujem s tem, kako bi bilo brez športa. Ugotavljam sicer, da brez športa absolutno ne gre. To spoznavam zadnje tedne, ko sem malo dala na stran treninge in se je moje telo začelo kar hitro oglašati in si želi treningov, če ne me bolijo sklepi. Ne glede na to, da sem zdrava ali ne, se telo oglaša, saj je bilo navajeno določenih ritualov, gibanja, študij pa ni v prid temu. Želela sem biti poštena, ne zavlačevati stvari, rada povem tako, kot je v tem trenutku. Kako bo čez dva, tri mesece, pa bom povedala takrat," je še dejala Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.