Šport
13 ogledov

Maze: "V kombinezonu ni težav s petami"

Športnik leta 2011 maze Boštjan Tacol
Drugič zapored in tretjič skupno je kipec ob nazivu slovenske športnice leta pristal v rokah izvrstne smučarke Tine Maze, ki je ponosna, da ji je to uspelo ob tako izostreni konkurenci. Zavedanje, kaj ji nagrade pomenijo, bo prišlo za njo.

Kakšni so vaši občutki po osvojitvi naslova?
Dobiti nagrado v takšni konkurenci je res nekaj neverjetnega. Mislim, da bom nagrade bolj cenila, ko bom imela več časa. Zdaj sem na njih ponosna in to je lep občutek.

Ste pričakovali osvojitev kipca?
Mislim, da. Biti svetovni prvak je res nekaj zelo dobrega. Verjela sem, da tudi novinarji vidijo tako. Ni naključno, da sva dva svetovna prvaka športnika leta.

V vaši karieri je bila srebrna doba, bila je zlata, kaj sledi?
Kaj ni zlata najvišja? Zame je. Biti svetovni ali olimpijski prvak – višje se ne da.

Lani smo se pogovarjali o zlatih nohtih. Imate na zalogi še kakšen atribut, ki bo uročil vaše tekmice?
Noge, mišice, smučanje, ostalo so dodatki.

Je tretje mesto v Flachauu lahko prelomnica v sezoni?
Prelomnica je bila že, ko sem prišla v Evropo. Ta sneg mi bistveno bolj ustreza, zato mi je steklo bolje in mislim, da bo tako šlo tudi naprej.

Kako bi primerjali počutje v smučarskem kombinezonu ali elegantni obleki?
Zagotovo je kombinezon bolj udoben. Ni težav s petami. Ampak všeč mi je tudi biti lepa in se lepo urediti za takšno prireditev.

Kolikokrat na leto si nadenete elegantne reči?
Odvisno od prireditev, ki se jih udeležujem. Zadnja leta je to Športnik leta. Ponosna sem na nagrado in čutim, da se je treba za takšno priložnost urediti.

Nosite svoj nakit?
Danes ne, ker se ni prilegal k obleki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.