Šport
1 ogledov

Mazejeva 16., Jerman 26.

tina maze sölden veleslalom EPA
Tina Maze je zasedla 16. mesto na zadnjem treningu pred petkovim ženskim smukom v Lake Louisu. Andrej Jerman pa je bil 26. na treningu pred smukom v Beaver Creeku.

Na tretjem in hkrati zadnjem treningu pred petkovim ženskim smukom za svetovni pokal v Lake Louisu je bila najhitrejša Dominique Gisin. Švicarka je za 19 stotink sekunde premagala Američanko Lindsay Vonn. Da so Švicarke "vroče" za prvi smuk sezone, pa je s tretjim časom dokazala Marianne Kaufmann Abderhalden.

Tina Maze je z zaostankom dveh sekund in stotinke dosegla 16. čas. Le 14 stotink sekunde je bila počasnejša Ilka Štuhec, kar je pomenilo 19. mesto, Maruša Ferk pa je zaostala tri sekunde in 67 stotink, uvrstila se je na 40. mesto.

Avstrijec Hannes Reichelt je bil najhitrejši na drugem in hkrati zadnjem treningu pred petkovo smukaško preizkušnjo za svetovni pokal v Beaver Creeku. Avstrijec je za sedem stotink premagal rojaka Mattiasa Mayerja, tudi tretji čas pa je dosegel Avstrijec, in sicer Klaus Kröll. Četrti je bil Norvežan Kjetil Jansrud, peti pa zmagovalec smuka v Lake Louisu in najhitrejši na prvem treningu Švicar Didier Cuche.

Od Slovencev je bil spet najhitrejši Andrej Jerman, a je zasedel le 26. mesto, za Reicheltom je zaostal dve sekundi in 31 stotink. Rok Perko je bil 38. (+2,52), Andrej Šporn 53. (3,13), Andrej Križaj 56. (3,23), Boštjan Kline 58. (3,30), Gašper Markič pa 59. (3,49).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.