Šport
23 ogledov

Mazejeva dobro sekundo za Cookovo

Tina Maze EPA
Tina Maze je na prvem treningu smuka na svetovnem prvenstvu v Vailu osvojila osmo mesto. Najhitrejša je bila domačinka Stacey Cook.

Vreme jo je sicer ameriškim prirediteljem prvič zagodlo, še preden se je tekmovanje uradno začelo. Zaradi odstranjevanja novozapadlega snega s proge so prvi trening ženskega smuka prestavili za dve uri, na 21.30 po srednjeevropskem času.

Za najhitrejšo Američanko Stacey Cook sta za devet stotink zaostali Švicarka Lara Gut in Norvežanka Ragnhild Mowinckel, prva favoritinja v hitrih disciplinah Lindsey Vonn pa je bila četrta z 62 stotinkami zaostanka. Tina Maze je zabeležila osmi čas (+1,18).

Štiri desetinke za Črnjanko je zaostala Ilka Štuhec (+1,58) na 12. mestu, precej slabše pa sta se odrezali Vanja Brodnik in Ana Bucik. Slednja je bila predzadnja (+11,38) med smučarkami, ki so prismučale do cilja, osvojila je 45. mesto, Brodnikova pa je bila 32. (+4,62).

V torek se bodo smučarke za kolajne sicer pomerile v superveleslalomu, kjer bo Mazejeva branila naslov iz Schladminga 2013. Start je predviden za 19. uro po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.