Šport
21 ogledov

Miller spet na smučeh, Vonnova brez slaloma

lindsey vonn bode miller EPA
Ameriški smučarski as Bode Miller, kljub dopolnjenim 37 letom starosti in težavam s poškodbami, še ne razmišlja o tekmovalni upokojitvi. "Počutim se odlično. Za mano je še tretji dan na snegu po operaciji, zelo sem zadovoljen tudi s hrbtom, tako da se lahko spet ženem do roba," je prek Twitterja sporočil šestkratni nosilec olimpijskih kolajn.

Američan Bode Miller je novembra prestal operativni poseg na hrbtu, ki ga je mučil dlje časa in mu povzročal bolečine. Operacija je očitno uspela, saj se štirikratni svetovni prvak odlično počuti in lahko tako kot nekoč znova smuča brez bolečin. Ameriški zvezdnik upa, da bo lahko nastopil na domačem svetovnem prvenstvu, ki bo februarja v Vailu in Beaver Creeku, pred tem pa bi formo lahko preizkusil že na slovitem smuku v švicarskem Wengnu.

V vrhunski formi je po poškodbi in operaciji na kolenu še ena ameriška šampionka Lindsey Vonn. V izjavi za medije onstran Atlantika je sporočila, da je njeno koleno končno povsem zdravo. Kljub dobremu počutju pa je Vonnova napovedala, da se bo v tej sezoni najverjetneje posvečala predvsem hitrim disciplinam. Vonnova je letos izpustila tako veleslalomsko premiero v Söldnu kot uvodni slalom v Leviju.

Slalom praktično že odpisala 

Vonnova se bo tako skoraj zanesljivo odpovedala slalomu, o veleslalomu pa se še ni dokončno izjasnila: "V tem trenutku sem povsem osredotočena na hitre discipline. Slaloma nisem trenirala, zato ne vem, ali bom v tej disciplini sploh še kdaj tekmovala. Bomo videli. Po poškodbah slaloma nisem smučala, zato niti ne morem govoriti o občutkih. V hitrih disciplinah pa se nasprotno počutim vse bolj suverena in z vsako vožnjo lahko še bolj napadam," je pred tekmami svetovnega pokala v francoskem Val d'Iseru dejala Vonnova, ki je prvič po daljši odsotnosti z belih strmin dvakrat stopila na zmagovalni oder v njej ljubem Lake Louisu, zmagala je v smuku in bila druga v superveleslalomu.

Da Vonnova ne bo tekmovala v vseh disciplinah, je dobra novica za slovensko šampionko in najbolj vsestransko smučarko ta hip Tino Maze, ki je po sila uspešnem začetku sezone, po devetih tekmah je v prepričljivem vodstvu v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučark, glavna favoritka za veliki kristalni globus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.