Šport
30 ogledov

Mazejeva: "Ko smučaš tako, potem uživaš"

Maze Hansdotter Zettel slalom Levi EPA
Črnjanka Tina Maze je zmagala na slalomu v finskem Leviju. Edina slovenska predstavnica na tekmi je drugouvrščeno Švedinjo Frido Hansdotter premagala za 34 stotink sekunde, tretja na drugi tekmi sezone pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel.

"Zelo sem vesela, da sem končno ponovno vodila po prvi vožnji in da sem vodstvo nato na drugi progi tudi ubranila. Dovolj časa sem imela za pripravo na ta slalom. Proga je bila izvrstna, dala sem vse od sebe in vesela sem zmage," je takoj po izjemni predstavi povedala Tina Maze, ki je bila na uvodnem veleslalomu sezone 25. oktobra v avstrijskem Söldnu 22. "Veleslalom je sicer druga disciplina in si želim potrditve tudi v njej. Po prejšnji katastrofalni slalomski sezoni sem zmagala in upam, da bom zdržala boj s slalomskimi specialistkami tudi v prihodnje. To je lep občutek."

"Velikokrat sem bila že prva po prvi vožnji slaloma, pa tega potem nisem zadržala. Zato je bilo danes še posebej težko. Treba je ohraniti hladno glavo, ker te na slalomu drugače hitro kaj doleti. Sedaj sem sproščena, vesela tega, kar sem naredila. Uspešen dan je za mano. Ko smučaš tako, potem uživaš. Prisoten je bil tudi strah, ker na začetku ne veš, kako bo šlo in če bom uživala. Na koncu se je vse izšlo. Pomembno je, da imam dober občutek v zavoju, med količki in v vertikalah, da odreagiram, ko naredim kakšno napako," je pojasnila Mazejeva.

Spet visoko v skupnem seštevku

Vodila je že po prvi vožnji, ko je nastopila s startno številko 13, in s petim časom drugega nastopa slavila svojo 24. zmago v pokalu, četrto v slalomu. Pred tem je zadnjič slavila 25. januarja letos na drugem smuku v italijanski Cortini d'Ampezzo, ko je napovedala izjemne olimpijske igre v Sočiju, kjer je nato februarja osvojila dve zlati medalji. Z novim uspehom na Finskem se je pred potjo na ameriško turnejo zavihtela na tretje mesto skupnega seštevka. Pred njo sta le Američanka Mikaela Shiffrin (124 točk) in Kathrin Zettel (110), za katero Mazejeva zaostaja le za točko.

Zettlova je bila po prvi vožnji peta, z najboljšim časom druge proge pa je napredovala na tretje mesto. Frida Hansdotter je ubranila drugo mesto, razočarala pa je Američanka Shiffrinova, olimpijska in svetovna slalomska prvakinja. Po prvi vožnji je bila 14. z velikim zaostankom za Mazejevo (+1,71), zaostanek se je po drugi vožnji še povečal (+2,07) in Shiffrinova se ni uvrstila med deseterico (11.). Američanka je zmagala v skupnem slalomskem seštevku v prejšnjih dveh zimah in si je na uvodni tekmi sezone 2014/15 z Avstrijko Anno Fenninger razdelila prvo mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.