Šport
13 ogledov

Mazejeva po napaki zaostala za Vonnovo

Lindsey Vonn EPA
Tina Maze je po včerajšnjem uspehu v Lake Louisu znova lovila smukaško zmago na tem kanadskem smučišču, a se ji napad ni izšel. Vso konkurenco je ugnala povratnica Lindsey Vonn.

"Sedaj bom gotovo bolj mirna in jutri pričakujem novo dobro tekmo," je po včerajšnji zmagi razmišljala najuspešnejša slovenska smučarka, ki se je z novimi stotimi točkami sinoči prebila tudi na prvo mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Na prvem smuku v Lake Louisu je sicer prišla do svoje 25. zmage v svetovnem pokalu, četrtič je bila najhitrejša na smukaški preizkušnji.

Trojna ameriška zmaga

Ameriška zvezdnica Lindsey Vonn se je na progo podala kot 12. in s svojo vožnjo potrdila, da se po poškodbah hitro vrača med najboljše smučarke na svetu. Tokrat je odlično odpeljala tudi srednji del proge, ki ji je v preteklih dneh povzročal nekaj težav, v cilj pa je prišla s skoraj pol sekunde prednosti pred rojakinjo Stacey Cook. Na tretje mesto je potisnila še eno Američanko -Julio Mancuso.

Vonnova je ostala v vodstvu tudi po nastopu Mazejeve. Črnjanka je na prvih meritvah časa le rahlo zaostajala za veliko tekmico, a se ji je nato pripetila napaka, ki jo je za nekaj časa vrgla iz prave smeri, zaostanek pa se je nato hitro nabral. V cilj je prišla kot sedma z zaostankom 89 stotink. Še dve stotinki več je nato zaostala Anna Fenninger.

Mazejevo je kasneje prehitela le še Kanadčanka Larissa Yurkiw, ki je nastopila tik pred Ilko Štuhec. Domačinka je prišla celo do četrtega mesta, slovenska smučarka pa je v cilju zaostala za takrat najboljšo dvajseterico (+2,04). Na koncu je osvojila 27. mesto. Maruša Ferk je bila 41., Vanja Brodnik pa 43.

Smuk (Ž), Lake Louise, izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.