Šport
9 ogledov

Mazejeva: "Prej nismo pravilno dozirali treningov v Ameriki"

tina maze trening smuk val d'isere Reuters
Tina Maze je s slalomsko zmago v Leviju napovedala novo dobro sezono, zmagoviti niz bo skušala nadaljevati v Aspnu. V soboto bo na sporedu veleslalom, v nedeljo pa slalom.

"Organizem se po nekaj dneh tukaj že počasi privaja na drugačen čas. Pri potovanjih pač vedno plačaš davek," je v pogovoru za Val202 dejala Tina Maze, ki se za tekmi v Aspnu pripravlja v Vailu, prozorišču bližnjega svetovnega prvenstva.

"Proga je res vrhunsko pripravljena, v treh turnusih tu trenira večina svetovnega pokala. Pogoji so res dobri, da se trenirati superveleslalom, veleslalom in slalom. Najbrž bomo do konca tu, morda bomo šli še na kakšno drugo progo," je pogoje pohvalila Črnjanka.

Že sedaj razmišlja o svetovnem prvenstvu

V preteklosti je Mazejeva na tekmah v Severni Ameriki pogosto nastopila slabše od pričakovanj, a temu v zadnjih sezonah ni več tako. "Moje mnenje (o tekmah v Severni Ameriki, op. a.) se je precej spremenilo. Na začetku res nisem rada hodila sem, predvsem zaradi visoke nadmorske višine, treningi so bili res naporni. Po mojem jih nismo znali pravilno dozirati in smo se tukaj vedno iztrošili pred tekmo. V zadnjih časih pa mi je v užitek biti tu, dobro imamo urejeno tudi prehrano, kuhamo si sami in to daje veliko našemu času tu v Ameriki," je pojasnila dvakratna olimpijska zmagovalka iz Sočija, ki bo nove medalje naskakovala že februarja na SP v Vailu.

"Seveda že zdaj razmišljam o tem. Že sedaj imajo veliko reklam za svoje svetovno prvenstvo. Sprašujem se, koliko je smučanje sploh popularno v Ameriki, koliko ljudi ga spremlja. Verjetno v Coloradu in Utahu malce več, drugje pa najbrž manj. So pa tu ljudje pripravljeni narediti vse maksimalno, vrhunski športniki so od tu, iz Vaila, in mislim, da bo zanimivo," je v pogovoru za nacionalni radio še dejala Mazejeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.