Šport
29 ogledov

"Sem manj tečna in bolj motivirana"

team to aMaze Saša Despot
Najboljša slovenska smučarka Tina Maze pravi, da je pred novo sezono manj tečna in dodatno motivirana.

"Bila sem predvsem manj tečna. Lani sem imela v tem obdobju velike težave z motivacijo, nisem bila povsem pri stvari, nisem si dovolj želela delati. Preprosto sem spustila ritem in se osredotočila predvsem na olimpijske igre. V tej sezoni je pristop spet pravi. Morda je k temu pripomoglo tudi to, da sem se v pomladnih mesecih posvetila nekaterim drugim rečem. To je bilo dobro. Preprosto je naporno 14 let delati na enak način, vse je enako: vaje, kraji, ljudje... To je pustilo nekaj posledic. Letos sem se znova raje lotila dela. Poleg tega imam novega trenerja (Valeria Ghirardija, op.p) s katerim se je vsa ekipa dobro ujela, kar je velik plus. Mir v ekipi omogoča boljše delo. Tokrat imam tudi motiv, saj si želim izboljšati minulo sezono,“ pred začetkom nove sezone pravi najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov.

team to aMaze | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Velik izziv predstavlja slalom

Vreme v pripravljalnem obdobju sicer njeni ekipi ni šlo na roko, kljub temu pa je bilo opravljenih več kot 95 odstotkov zastavljenega načrta. Ker je bila Mazejeva tokrat stabilnejša na treningih, so tudi zadeve z materialom veliko bolj dorečene kot pred letom dni. "Imamo več informacij, imamo dobre rezultate, ne vemo pa kakšne ima konkurenca,“ je dejal vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi, ki je kasneje še izpostavil, da sodelovanje z direktorjem SZS, to funkcijo zdaj opravlja Jurij Žurej, še nikoli ni bilo tako dobro.    

Črnjanki bo velik izziv v tej sezoni predstavljal sicer slalom. "V minuli sezoni se v tej disciplini nisem dobro počutila. Nisem uspela pokazati najboljših predstav. Zdaj smo ga precej trenirali, pomladi pa smo že testirali nove smuči, z njimi se precej bolje znajdem. Slalom je v tej sezoni izziv.“

Morda zadnja sezona

Pred novo sezono se je poslovilo kar nekaj tekmovalk, pred dnevi na primer Marlies Schild, že prej Maria Höfl Riesch. "S tekmovalne plati se ni veliko spremenilo, vseskozi se pojavljajo tudi nove tekmovalke. Z osebne plati pa … smo ista generacija. Približujemo se koncu kariere, tudi zame je to morda zadnja sezona. Mene takšna odločitev še čaka. Takšno je življenje, takšne so naše kariere, vsi vemo, da se športna pot enkrat zaključi. S tem se ne zaključi življenje, ampak se začenja novo, z novimi izzivi,“ je dejala Mazejeva. Za njo Massi pravi, da je za svoja leta fenomen kar se tiče telesne pripravljenosti.

team to aMaze | Avtor: Saša Despot Saša Despot
"Celotna sezona zame predstavlja izziv. Želim biti v vrhu svetovnega pokala, vrhunec pa bo svetovno prvenstvo v Vailu,“ je sicer kratkoročne cilje predstavila Črnjanka. Ta je zadovoljna s sodelovanjem z Ghirardijem: "Ima veliko izkušenj, dobro se je vklopil v ekipo. V šali pravim, da je kot Massijev starejši brat, podobna sta si tudi po karakterju. Tudi onadva sta se lepo ujela, takoj je lažje delati.“

Sezona se bo za najboljšo slovensko smučarko tradicionalno začela na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer bo 25. oktobra na sporedu ženski veleslalom.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.