Šport
1 ogledov

Mazejeva tokrat tretja

Tina Maze EPA
Tina Maze je v Lake Louisu prišla do nove vrhunske uvrstitve. Po njenem prihodu v cilj sta jo ugnali le Lara Gut in Lindsey Vonn.

Tina Maze se je na superveleslalomsko progo podala kot 16., ko je vodila Nemka Viktoria Rebensburg. Črnjanka je za njo zaostala le pri prvi meritvi časa, a še takrat le za eno stotinko. Največjo prednost je imela ob drugi meritvi (-0,30), kasneje je izgubila desetinko do tretjega vmesnega časa, v cilj pa je prišla s šestimi stotinkami prednosti.

A takoj za najboljšo slovensko smučarko je fenomenalno nastopila Švicarka Lara Gut, ki je v cilj prišla z naskokom 81. stotink. Na drugo mesto je nato prišla še zmagovalka sobotne smukaške preizkušnje Lindsey Vonn.

"V Lake Louisu sem dosegla najboljše nastope doslej in sem tega zelo vesela. Vidi se, da smo na pravi poti tudi v superveleslalomu. Z nastopom smo zadovoljni v celotni ekipi. Današnja tekma se mi je kar dobro posrečila, brez večjih napak. Ko sem prišla v cilj, pa sem videla, da bi lahko še kaj naredila in se je dalo bistveno bolje 'spustiti', kar meni ni uspelo. To je z velikansko prednostjo dokazala tudi Lara Gut. Imam še rezervo in moj nastop je lepa popotnica za naprej," je bila zadovoljna Mazejeva.

Maruša Ferk je tokrat s številko 26 prismučala na 21. mesto (+2,43), sledila pa ji Ilka Štuhec. Ta je Ferkovo potisnila za mesto navzdol, v cilju je bila 18. (+2,04). Kasneje je obe slovenski tekmovalki prehitelo še nekaj smučark, vseeno pa sta osvojili točke, Štuhčeva za 22., Ferkova pa za 29. mesto. Vanja Brodnik je bila 50. (+3,64). 

"Dobra energija je med nami"

Mazejeva je sicer s tretjim mestom še povečala prednost pred najbližjimi zasledovalkami v skupnem seštevku. Kathrin Zettel na superveleslalomu ni nastopila, Anna Fenninger pa je bila osma. Slovenka šampionka ima zdaj skupno 380 točk, 117 več kot Fenningerjeva,  Zettlova pa zaostaja za 130 točk. Četrta je že Vonnova s 168 točkami zaostanka.

"Veleslalom sem na začetku sezone začela bolj slabo, v nadaljevanju pa sem dokazala, da sem lahko pri vrhu v vseh disciplinah. Ekipa je super, dobra energija je med nami. Vsak ve, kaj je njegova naloga in delo, ki ga opravljajo, je vrhunsko. Ne glede na to, da le jaz smučam, pa so vsi zaslužni za te uspehe," je menila Mazejeva.

Svetovni pokal se bo nadaljeval v Evropi, prvo naslednje prizorišče pa bo v švedskem Aareju, ki bo leta 2017 gostil tudi svetovno prvenstvo. Dekleta bi sicer morala sobotni veleslalom voziti v Courchevelu, ta bo zdaj v Areju v petek, slalom pa bo namesto v nedeljo na sporedu v soboto. Tekmo v Franciji so morali zaradi pomanjkanja snega odpovedati.

"Vseeno mi je, kje tekmujem. Pomembno je, da gremo čim prej tja, kjer so lahko tekme in da bomo imeli dovolj časa, da se pripravimo na nov vikend," je končala Mazejeva.

Superveleslalom (Ž), Lake Louise, izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.