Šport
15 ogledov

Mazejeva do 25. zmage

Tina Maze EPA
Tina Maze je že pred smukaško tekmo v Lake Louisu sodila med največje favoritnje za zmago. To je na tekmi le še zanesljivo potrdila ter prišla do svoje 25. zmage v svetovnem pokalu.

Najuspešnejša slovenska smučarka vseh časov je blestela na prvih dveh treningih smuka v kanadskem Lake Louisu. Na prvem je bila druga, zaostala je le za Norvežanko Lotte Smiseth Sejersted, na drugem pa je bila celo najhitrejša. Tretji trening je nato izpustila, saj naj bi s serviserjem že dobila vse potrebne podatke za preizkušnjo. In očitno je bilo res tako.

Četrti smukaški uspeh

Na tekmi se je s številko 11 s progo sicer dokaj uspešno spopadla povratnica Lindsey Vonn. Američanka je bila na četrtem vmesnem času še najhitrejša, nato pa je nekoliko zaostala v spodnjem delu preizkušnje in v cilj prišla kot četrta.

Takrat je še vodila njena rojakinja Laurenne Ross, ki pa jo je s številko 17 najprej ugnala Anna Fenninger, od Avstrijke pa je bila še za 45 stotink hitrejša Tina Maze. Črnjanki je bila nato nekaj časa nevarna le še Tina Weirather, ki pa je v cilj prismučala s tretjim najboljšim časom. Mazejeva je prišla do svoje 25. zmage v svetovnem pokalu, s tem pa je prehitela tudi smučarsko tekačico Petro Majdič, ki je v svetovnem pokalu zabeležila 24 zmag.

Z novimi stotimi točkami je slovenska šampionka prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Osvojila je 288 točk, 38 več od drugouvrščene Kathrin Zettel. Mikaela Shiffrin jih ima 209, sedem manj pa Fenningerjeva.

Do točk tudi Štuhčeva

Po nastopih najboljše sedmerice je sledil nastop Ilke Štuhec, ki je bila pri prvih dveh meritvah časa celo hitrejša od reprezentančne kolegice, a si je nato v srednjem in spodnjem delu proge privozila nekaj zaostanka (+1,67). V cilj je prišla kot 16., vendar jo je kasneje prehitelo še nekaj tekmovalk, smuk pa je končala na 20. mestu.

Vanja Brodnik (+3,90) je že ob prihodu v cilj ostala brez možnosti za točke, enako tudi Maruša Ferk (+3,00). Slednja je bila 41., Brodnikova pa 49.

Smuk (Ž), Lake Louise, izidi:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.