Šport
8 ogledov

Mazejevi kazen pet tisoč evrov

tina maze sölden veleslalom EPA
Tina Maze bo morala plačati pet tisoč evrov kazni, ker ni hotela posneti oglasa s pokroviteljem zveze Citroënom. Andrea Massi ne zaupa več predsedniku zveze Tomažu Lovšetu. S krovne organizacije pa sporočajo, da so se dogovorili, da bo Tina "opravila vse obveznosti do sponzorjev zveze, vključno s Citroënom".

"Tina je korektno opravila vse dolžnosti, ki jih je imela do sponzorjev. Na ta račun smo celo žrtvovali dva dni treninga, ko sta me Čadova in Makuc prosila, ali to lahko naredim v dobro zveze. Posnela je reklami za Petrol in Citroën, s katerima pri zvezi niso bili zadovoljni. Že prej smo se pogovarjali, kako naj ta reklama poteka, da ne bi bilo nič spornega do našega pokrovitelja Jarca. Pri snemanju oglasov obstajajo določena pravila. Če ti neko podjetje reče, da moraš skakati z balkona, tega vseeno ne boš počel. Z individualnim oglasom za Citroën bi Tino v bistvu prisilili lagati, česar ni bila pripravljena storiti. Vsa Slovenija ve, da se po tekmah ne vozi s Citroënom. Glede tega jo v celoti podpiram," je za Ekipo povedal Andrea Massi, vodja Tinine ekipe, ki je še zaostril svoj besednjak.

"Kar zadeva mene, je zaupanje do Tomaža Lovšeta v tem trenutku prekinjeno. Tehnične zadeve sem prepustil odvetniku Damijanu Terpinu, ki je takoj spisal pritožbo. Sam se od danes naprej ne mislim več ukvarjati s stvarmi, ki so bile od spomladi dalje zelo moteče za potek mojega dela. Za prepire nimam več energije, ki jo bom usmeril samo na treninge in tekme. V zadnjih dveh letih sem pokazal ogromno dobre volje in tudi koordiniral stvari, ki jih na zvezi niso znali, na primer sodelovanje s hrvaško reprezentanco in Ivico Kostelićem pri oglasu za Hervis. Nad takšnim njihovim vedenjem sem precej razočaran in je zame povsem nesprejemljivo. Zamude pri izplačilih so se začele ža lansko poletje, tudi obljubljena nagrada za Tino še vedno ni plačana. Če bo Lovše ta trend nadaljeval, se bo zgodba zame hitro zaključila," je dejal za isti vir.

Veli%C4%8Dasten sprejem ZLATE Tine Maze!, Tomaz Lovse | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Odvetnik Damijan Terpin je sicer izjavil, da so se z direktorico Smučarske zveze Slovenije (SZS) Barbaro Kürner Čad in Vladom Makucem, predsednikom strokovnega sveta SZS, dogovorili, da za Citroën ne bodo delali individualnih spotov, ampak samo skupinskega. Kasneje je SZS, tako Terpin, dodala še scenarij radijskega spota, "ki je bil narejen s tremi smučarji, ne le s Tino Maze. To smo tudi naredili. Tina je samo zahtevala, da se tisto, kar je rekla po radiu, ne predvaja kot individualni spot, ampak da se držimo scenarija. Ker smo se držali dogovorov, sedanja kazen nima nobene osnove."

Na malo (ali precej) drugačen način pa na problem gledajo pri SZS. Njihovo stališče je pojasnila Kürner Čadova: "S Tinino ekipo smo se dogovorili in jim dovolili, da za to sezono še naprej lahko uporabljajo svoja vozila, eksplicitno pa je bilo v pogodbi določeno, da bo Tina opravila vse obveznosti do sponzorjev zveze, vključno s Citroënom. Njihov odvetnik je tudi zagotovil, da se bodo za to potrudili. O kakšnih spotih se sploh nismo pogovarjali, saj scenarijev med sponzorji in tekmovalci ne koordiniramo mi. Mi samo uskladimo termine, vse ostalo je stvar sponzorja. Tako kot drugim sponzorjem smo tudi Citroënu naročili, naj na snemanja vabijo tudi druge tekmovalce, ne le Tine Maze, saj se nam ne zdi primerno, da se izpostalja le njo. Po neljubem dogodku, ko je Tinina ekipa zavrnila snemanje za Citroën, na katerem bi bila ona sama na fotografiji, in še en radijski oglas, smo od Citroëna prejeli uradno pritožbo, v kateri so zahtevali, da ukrepamo in zadeve uredimo, ter zagrozili, da bodo v nasprotnem primeru uveljavljali pogodbeno kazen in odstopili od pogodbe. Tega si SZS enostavno ne more privoščiti."

Komentarjev 5
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 12:00 08.november 2011.

    Albert ne vem kakšne rezultate imaš v mislih,a letošnje 20? mesto in merjenje časa s koledarjem.

  • albert 11:45 08.november 2011.

    Križar malo brcaš v temo. Edino Tina dosega odlične rezultate ostalo je obup.Sem že enkrat prej napisal, da bo z vstopom Lovšeta v smučanje stanje še slabše, kajti on je navajen polniti svoj žep! Na zvez je občutno preveč zaposlenih ...prikaži večh eni so tam že inventar nastavljeni po Kocjančičevi direktivi! Tudi na smučarski zvezi se krade tako kot drugod. Včasih je bil Podarim-Dobim,danes so sponzorji katerih pa denar ne gre ves za smučanje!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:06 08.november 2011.

    Sej dokler se ni makaronar pojavil v našem smučanju je blo manj konfliktov,tale imitacija Berlusconija je pa najslabša možna izbira za naše smučanje,kanede?