Šport
4812 ogledov

McGregor obračunal z Đokovićem: "Spravi se k sebi!"

novak đoković Epa
Kontroverzni zvezdnik mešanih borilnih veščin je uperil nekaj ostrih puščic proti prvemu igralcu sveta Novaku Đokoviću.

Najslavnejši UFC borec na svetu Conor McGregor je Novaku Đokoviću in drugim razvajenim tenisačem, ki javno nasprotujejo karantenskim predpisom v deželi tam spodaj, sporočil, naj se "spravijo k sebi".

Kritika 32-letnega Irca, nekdanjega UFC svetovnega prvaka v peresni in lahki kategoriji, ki se v Abu Dabiju pripravlja na dvoboj z Dustinom Poirierjem, se nanaša na seznam "zahtev", ki jih je prvi igralec sveta naslovil na direktorja turnirja Craiga Tileyja.

novak đoković Kaos Šport Đoković označen za bedaka, teniška igralka ima neljube obiskovalce

Đoković, ki je za razliko od večine udeležencev turnirja nastanjen v Adelaidu, kjer so pravila ohlapnejša kot v Melbournu, se je v pismu zavzel za omilitev nekaterih ukrepov, a so njegovi predlogi naleteli na gluha ušesa.

conor mcgregor | Avtor: Profimedia Profimedia
Ob poplavi kritik na njegov račun se je srbski teniški as oglasil na družbenih omrežjih, kjer je pojasnil, da so bili njegovi dobronamerni predlogi javnosti predstavljeni kot "sebične zahteve". V bran mu je stopil tudi direktor turnirja, ki je poudaril, da so bili predlogi prvega igralca sveta napačno intepretirani.

Kljub pojasnilom pa kritike na Đokovićev račun ne pojenjajo. "Preseneča me, da se teniški igralci tako mečejo ven. Vsi skupaj bomo morali biti boljši. Tveganje je zelo veliko. Vsak izmed nas ima dolžnost, da naredi, kar je v njegovi moči. Priložnost imajo tekmovati na prestižnem teniškem turnirju, zato bi morali dvotedensko karanteno sprejeti z odprtimi rokami," je dejal McGregor, velik podpornik ukrepov za zajezitev globalne pandemije.

testiranje koronavirus Obsedno stanje Šport Igralci obupani: "To je čisti kaos. Če bi prej vedel, ne bi nikoli prišel"

McGregor meni, da se tenisači ne zadevajo priviligiranega položaja. "Pozivam jih, naj se spravijo k sebi in naj bodo srečni, da lahko sploh tekmujejo. Ljudje ne morejo v službe in otroci ne smejo v šole, profesionalni športniki pa se pritožujejo zaradi nekajdnevne izolacije? Lepo vas prosim," je sklenil zloglasni Irec.

McGregor se bo 24. januarja v Abu Dabiju še drugič v karieri pomeril z Dustinom Poirierjem.

Komentarjev 1
  • Bizgec 16:42 21.januar 2021.

    Ta prav pravi, da naj se nekdo spravi k sebi.