Šport
30 ogledov

Med nosilci bakle tudi (ne)srečni Muamba

chelsea pokal fa zmaga muamba terry EPA
Fabrice Muamba, ki je pred meseci doživel srčni zastoj na tekmi svojega Boltona, nato pa okreval v izjemno hitrem času, je med nosilci olimpijske plamenice.

Med tistimi, ki so pred olimpijskimi igrami v Londonu lahko ponesli olimpijsko baklo, je tudi nogometaš Fabrice Muamba, ki je pred meseci preživel zastoj srca na igrišču med tekmo. V soboto je bil v Kongu rojeni angleški nogometaš zadnji nosilec bakle v londonskem okrožju Walthamstow, kjer je po selitvi v Veliko Britanijo odraščal.

Nogometašu Boltona je marca med tekmo pokala FA s Tottenhamom za 78 minut srce prenehalo biti, nato je bil dolgo časa v kritičnem stanju, zdaj pa je že skorajda popolnoma okreval. Nogometa sicer še ne more igrati, tudi teče še ne, brez težav pa je zmogel prenesti plamenico z olimpijskim ognjem na njeni zadnji sobotni postaji v Walthamstowu. Muamba se je s starši preselil v Veliko Britanijo leta 1999.

"To, kar se mi je zgodilo, je čudež, in hvala bogu, da sem preživel ter da lahko zdaj počnem tole. Preprosto uživam v življenju in uživam v današnjem dogajanju," je o predolimpijskem vrvežu dejal Muamba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.