Šport
18 ogledov

Medveščak drugo leto v KHL!

medveščak navijači Saša Despot
Zagrebški Medveščak bo naslednje leto skoraj zagotovo zaigral v drugi najmočnejši hokejski ligi na svetu - KHL. V ligi Ebel pa naj bi še naprej nastopal s svojo drugo ekipo.

"Našli smo sponzorje. Obstaja 95-odstotna verjetnost, da bo Medveščak naslednje leto zaigral v Ligi KHL. Njihov proračun bo znašal okrog deset milijonov evrov," je potrdil vodilni pri KHL (Kontinental Hockey League) in obenem drugi človek energetskega giganta Gazproma Aleksandar Medvedjev.

Po neuradnih informacijah dvomov naj ne bi bilo več. Zagrebški Medveščak je šele pred tremi leti vstopil v ligo Ebel, od takrat pa je v silovitem vzponu. "Medvedi" sedaj izpolnjujejo vse pogoje za nastopanje v družbi najboljših klubov Srednje in Vzhodne Evrope. Njihova "Ledena dvorana" lahko sprejme 7.000 gledalcev, zagrebška Arena pa kar 16.000. Do sedaj je bil proračun Zagrebčanov za nastopanje v ligi Ebel visok okrog dva milijona evrov, najboljši kolektivi v KHL pa se lahko ponašajo z letnimi sredstvi v višini tudi do 90 milijonov skupne evropske valute.

V razširjenem avstrijskem prvenstvu naj bi Medveščak nastopal s svojo drugo ekipo.

Komentarjev 1
  • albert 15:22 16.september 2012.

    Gazprom bo vlekel plinovod čez Slovenijo, lahko bi vložil kaj denarja v šport, ker pa je to Slovenija si bodo nekateri raje napolnili žepe.