Šport
59 ogledov

Medveščak v finalu boljši od Jesenic

medveščak navijači Saša Despot
Zagrebški Medveščak je zmagovalec poletne lige Rudija Hitija na Bledu. V finalu so medvedi z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) premagali pomlajene Jeseničane.

Hokejisti zagrebškega Medveščaka so zmagovalci blejske poletne lige Rudi Hiti 2012. V finalu so z 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) premagali Acroni Jesenice. Tretji so bili hokejisti iz Beljaka, ki so popoldne po kazenskih strelih premagali Telemach Olimpijo s 3:2. Uvrstitev Medveščaka, ki je igral v zelo izenačeni skupini, v finale ni nobeno presenečenje. Povsem drugačna zgodba je s hokejisti Acroni Jesenic, saj so po vseh težavah v klubu le redki verjeli, da lahko gorenjski hokejisti pridejo do priložnosti za obrambo lanske zmage na tem turnirju.

V finalu se železarji niso ustrašili močnejšega tekmeca. Igro so imeli v svojih rokah, gostom pa so dovolili prvi strel proti vratom Aleša Sile šele v deveti minuti. Bolj ko je šla tretjina proti koncu, bolj so bili Zagrebčani nevarnejši, a borbena igra Jeseničanov jim je onemogočila prave priložnosti. Druga tretjina se začela izenačeno. Obe ekipi sta veliko drsali, a pravih priložnosti si nista priigrali. V 34. minuti so se razveselili privrženci Jesenic, ko je Anže Kuralt s strelom pod prečko svojo ekipo popeljal v vodstvo, v trenutku, ko so imeli igralca več. Gostje so izenačili po podobnem položaju 31 sekund pred drugim odmorom.

Jeseničani so v zadnjem delu najprej zapravili tri lepe priložnosti (dve Jure Dolinšek, eno Kuralt), a sreča ni bila na njihovi strani. Na drugi strani pa je Adam Miller še drugič zadel v polno iz prve prave akcije v tem delu. Železarji se še niso predali. Usmerili so vse sile v napad, na koncu poizkušali še brez vratarja, a mreža Roberta Kristana se ni več zatresla. Jeseničani so si na koncu kljub porazu prislužili navijaški aplavz, Medveščak pa je prvič dobil pokal za zmagovalca poletne lige.

Poletna liga Rudija Hitija:

Za 5. mesto:
Stavanger Oilers : selekcija ZDA 10:2 (0:1, 6:1, 4:0)

Za 3. mesto:
VSV Beljak : Telemach Olimpija 3:2 (0:1, 1:0, 1:1; 1:0)

Finale:
Medveščak : Acroni Jesenice 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.