Šport
49 ogledov

Medveščak se pogovarja z Rusi

medveščak navijači kristan dres Daniel Kasap/PIXSELL
Hrvaški hokejski klub Medveščak ima smele načrte: v prihodnosti si želi sodelovati celo v ruski ligi. Izvrstno pa jim gre prodaja dresov, spominkov in vstopnic, s katerimi polnijo skoraj tretjino proračuna.

"Igramo sijajno, trenutno nas nihče ne more premagati. Najboljše avstrijske klube razbijamo s 5:0 ali 7:1. Če bomo tako nastopali tudi v končnici, potem niti naslov ni daleč," je vzneseno pripovedoval predsednik zagrebškega Medveščaka Damir Gojanović, potem ko so medvedi slavili proti Linzu – še desetič na enajstih tekmah. Dobro, tako idilična reč spet ni. Za omenjenim klubom tretji Medveščak zaostaja deset točk, ampak dvoma ni: hokej je v Zagrebu v zadnjih letih in. Tudi zaradi izvrstnega Roberta Kristana, čigar dres XXXXX...L se razprostira domala prek polovice tribune.

Odličnost so Zagrebčani prenesli tudi v poslovno sfero, ki si seveda podaja roko z dogajanjem na ledu. Odlično jim namreč gre prodaja dresov. V dveh sezonah in pol so jih v promet spravili kar 7000 in tako zaslužili 2,2 milijona kun ali okrog 300 tisoč evrov. "Nikoli nismo mislili, da se bodo dresi tako dobro prodajali. To je sijajna novica, saj na takšen način širimo bazo navijačev," se veseli predsednik. S pomočjo prodaje dresov, spominkov in vstopnic pokrije Medveščak kar 30 odstotkov svojega proračuna. Medvedi pa želijo lomastiti še veliko dlje – vse do Rusije: "Želimo si v rusko KHL. V decembru k nam na pogovore prihaja vodstvo njihove lige. To tekmovanje bi povrnilo vsa naša dozdajšnja vlaganja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.