Šport
51 ogledov

Mertelj: "Če hočemo prezimiti v Evropi ..."

Maribor, Sporting Anže Petkovšek
Pomembno vlogo pri uspešnem startu Maribora v skupinskem delu Lige prvakov sta odigrala Aleš Mertelj in Marcos Tavares. Oba se ne mislita zadovoljiti le s točko proti Sportingu.

"Zelo smo si prizadevali, da bi pozitivno startali v skupinski del Lige prvakov. Vsi vemo, kako težko je dosegati dobre rezultate na takšnem nivoju. Višje od tega nivoja ne gre in eni od takšnih ekip smo se enakovredno zoperstavili. Na koncu je sledila eksplozija čustev ob zadetku, ki nam je prinesel remi. Verjamem, da smo vsi zadovoljni: mi, fantastični navijači, ljudje v klubu. Točka proti takšni ekipi ni mala stvar," je pogovor s sedmo silo po tekmi začel Aleš Mertelj.

Vedno ambiciozni nekdanji član Kopra odkrito cilja vsaj na tretje mesto v skupini, ki bi Štajercem zagotovilo vsaj igranje v izločilnih bojih Evropske lige. "Na domačem igrišču moramo zbirati točke, če želimo prezimiti v Evropi. Gremo iz tekme v tekmo. Tudi na drugi tekmi skupine je bil izid neodločen, kar priča otem, da je skupina trda in da bodo takšne tudi naslednje tekme. Verjamem, da bomo dosegli kakšno zmago. Maribor se nikoli ne preda. Trdo bomo delali in garali, da bomo dosegali še boljše rezultate," je dejal Mertelj.

"Gre za 'ekstra brzino'"

Gorenjski vezist je odlično opravil svoje naloge v središču vezne vrste Maribora. Poudaril je, da je v igri proti tako kakovostnemu nasprotniku treba veliko pretrpeti. "Eno so analize nasprotnika, igrišče pa potem prinese nekaj drugega. V prvih 15, 20 minutah nam je bilo zelo težko. Trdo smo garali, da smo ujeli ritem, bilo je veliko trpljenja. Vendar nobenemu v ekipi to ni težko, vsak je pripravljen nekaj storiti za soigralca, pokriti kakšno luknjo, podvajati igralca. To nam je danes uspevalo, nekaj dobrih stvari smo naredili tudi v ofenzivi. V drugem polčasu bi lahko malce več držali žogo. Toda treba je priti v ta ritem - eno so kvalifikacije, drugo je skupinski del. Tudi to so nove izkušnje, ki nas bodo izboljšale. Vsi se že veselimo nove tekme, tako kot najbrž tudi vi in navijači. Ne mislimo se ustaviti," je potek srečanja opisal občasni slovenski reprezentant.

"V Ligi prvakov ne moreš niti za milisekundo popustiti. Gre res za 'ekstra brzino', ves čas je potrebno biti maksimalen. V napadu je treba zadržati čim več žog, da se lahko obramba odpočije po takšnem primežu, kot ga lahko doživiš na takšnem nivoju. Mi smo ekipa, ki gara, takšnega dela smo vajeni že iz preteklih let in ponavljam: ne bomo se ustavili," je odločno zaključil Mertelj.

Tavares: "Smo prvi v skupini"

Izkušeni MarcosTavares je nastopil na svojem konstantnem solidnem nivoju, uspel je priti v tri obetavne sitaucije, vendar mu je veselje prvič preprečil vratar, drugič obrambi blok, tretjič pa je Brazilec zgrešil. "Zelo pomembna tekma, osvojili smo pomembno točko. To je to, Maribor je pokazal, da ima kvaliteto za Ligo prvakov. Prva tekma je mimo, tudi tekma med Chelseajem in Schalkejem se je končala z 1:1, tako da smo prvi v skupini (smeh, op. a.)," je dogajanje na hudomušen način strnil ljubljenec mariborskih navijačev.

Tavares je zabil odločilni gol za napredovanje Maribora proti Celticu v kvalifikacijah za Ligo prvakov, ritem igre pa se mu proti Sportingu ni zdel bistveno drugačen. "Mislim, da je Celtic na istem nivoju kot Sporting, toda občutek je drugačen. Pri Celticu je šlo le za kvalifikacije, danes pa je šlo za pravi prestiž, tekmo v skupinskem delu Lige prvakov. Tudi Sporting je velik klub z bogato zgodovino, že večkrat je igral v Ligi prvakov," je dejal napadalec.

Srečal starega prijatelja

Maribor, Sporting | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Njegov kolega v napadu Luka Zahović je poskrbel za delirij v Ljudskem vrtu, očitno ima v Tavaresu dobrega mentorja. "Luka je v dobrem momentu. Tudi v slovenski ligi izkorišča priložnosti in zabija gole. To je bil zelo pomemben gol, pomemben za naš klub. To kaže na to, da je celotna naša ekipa pripravljena na nivo, ki ga zahteva Liga prvakov. Še naprej želimo v igri prikazovati svojo kvaliteto," je soigralca pohvalil Brazilec s slovenskim državljanstvom.

Tavares je imel tokrat priložnost, da s Portugalci izmenja nekaj besed v svojem jeziku, srečal pa je tudi prijatelja iz otroštva. "Seveda sem se malce pogovoril z nekaterimi v portugalščini. Z rezervnim vratarjem (Marcelom, op. a.) sva bila soigralca, ko sem štel deset let. Med tekmo pa se z branilci ne pogovarjam preveč. Oni delajo svoje delo, jaz pa svoje," je zaključil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.