Šport
65 ogledov

Rajčević: "Bral sem, da bomo kanta za nabijanje"

Maribor, Sporting Anže Petkovšek
Po tekmi med Mariborom in Sportingom smo se pogovarjali z obema osrednjima branilcema Štajercev, ki sta dobro odbijala nalete favoriziranih Portugalcev.

"Dali smo vse od sebe. Tako sem srečen. Ta točka ni za nas, ampak za navijače," je po prihodu iz slačilnice s širokim nasmehom na obrazu novinarjem razlagal Arghus, ki je ob poškodbi Marka Šulerja proti Sportingu dobil priložnost v prvi postavi.

Brazilec v zadnjih tednih ni veliko igral, na uvodni tekmi Lige prvakov je imel tudi nekaj težav s krči. "Sam igram s srcem, ne z nogami. Okrog 70. minute sem začutil krče. Že dolgo časa je minilo, odkar sem kontinuirano igral. V soboto (proti Krki, op. a.) sem po dolgem času odigral vseh 90 minut in sem se počutil dobro. Vendar ko ne igraš redno, seveda ni najboljše. Seveda pa spoštujem odločitev trenerja. Zame je vseeno, ali igram eno minuto ali celo tekmo. Vesel sem, da lahko pomagam Mariboru," je pojasnil branilec, ki je bil v zadnjih dveh sezonah sicer eden od stebrov štajerske obrambe.

Arghus seveda ni pozabil pohvaliti strelca zadetka Luko Zahovića, ki je zabil gol, vreden pol milijona evrov. "Luka je zelo dober igralec, zelo je inteligenten. Trenirava skupaj in lahko rečem, da je zelo dober fant. Hitro je moral odrasti in to je tudi storil. Mislim, da ga boste že čez leto ali dve gledali v kakšnem velikem evropskem klubu. Trenutno ima veliko sreče in lahko se mu le zahvalim za današnji gol. Upam, da nam bo tudi v prihodnje tako pomagal," je zaključil Brazilec.

Zadetek tudi zaradi občinstva

Arghusov partner v osrčju mariborske obrambe je bil Aleksander Rajčević, tudi on je izvrstno odbijal nalete Sportinga, ko so imeli gostje terensko premoč. Primorec je po tekmi primerjal igranje v Evropski ligi z igranjem v Ligi prvakov. "Pritisk pred tekmo Lige prvakov je malce večji, vendar je le-ta pozitiven. Tempo igre se mi je zdel enak, so pa individualne sposobnosti nekaterih igralcev res na najvišji ravni. To smo lahko videli tudi pri Naniju, za katerega mislim, da je zelo dober igralec. Mislim, da smo se dobro kosali z njimi in da smo zasluženo osvojili to točko," je dejal nekdanji član Kopra, ki bo naslednji tekmec Maribora v Prvi ligi TS.

Sredi drugega polčasa je tempo mariborske igre vidno padel. "Tudi sam sem imel občutek, da smo po 70. minuti malce padli v igri. Ne vem zakaj. Zadnje menjave pa so nam nato prinesle svežino in željo po golu. To se je potrdilo na koncu srečanja, ko je Luka (Zahović, op. a.) verjel do konca in nam je prinesel to točko. Tudi publika je verjela. Stali so nam ob strani tudi, ko smo izgubljali, dali so nam dodaten zagon in mislim, da smo tudi zaradi njih dosegli zadetek," je povedal branilec.

"Lahko pripravimo še kakšno senzacijo"

Maribor, Sporting | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Rajčević je v končnici prvega dela po predložku Dareta Vršiča z glavo zadel vratnico. "Žogo sem že videl v golu, nato pa se je odbila ven ... Bil sem razočaran, a kaj hočemo, to je nogomet. Upam, da bom nagrajen drugič," je situacijo opisala mariborska šestindvajsetica. 

"Bral sem, da nas številni podcenjujejo, da bomo kanta za nabijanje in podobno. Sam tega nisem verjel, ker sem vedel, da dobro delamo, da smo se dobro pripravili in še naprej bom verjel v nas. Prepričan sem, da lahko pripravimo še kakšno senzacijo," je tistim, ki so pred tekmo govorili, da slovenski prvak nima kaj iskati med najboljšimi klubu na svetu, za konec odgovoril Rajčević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.