Šport
33 ogledov

Šimundža: "Luka ima nos za zadetek"

Ante Šimundža Maribor Sporting Liga prvakov Ljudski vrt Katarina Ponjavić
Trener Maribora je po tekmi proti Sportingu dejal, da je ponosen na predstavo svojih fantov in da bi se lahko končalo tudi drugače. Gostujoči strateg Marco Silva je bil mnenja, da je njegova ekipa izgubila dve točki.

"Videli smo,da se v Ligi prvakov igra zelo kakovosten nogomet. Gre za izjemno visok nivo in ponosen sem na fante, ki so grizli do konca. Morda bi lahko odnesli tudi poln izkupiček, po drugi strani pa bi se lahko zmage veselili gostje," je razplet sinočnjega obračuna s Sportingom pokomentiral trener Maribora Ante Šimundža.

Triler pod Kalvarijo se je razpletel po željah mariborskih navijačev, ki so po zadetku portugalskega zvezdnika Nanija že skoraj obupali, z zadetkom v izdihljajih dvoboja za pol milijona evrov vreden remi pa jih je razveselil mladi biser Luka Zahovič.

"Ob pritisku Sportinga nisem bil zaskrbljen, saj smo pričakovali takšno igro. Nasprotnik je hitro prevzel pobudo, saj nam je v uvodnih minutah manjkalo drznosti, a smo se do konca prvega dela zbrali in bili morda celo boljše moštvo," je pojasnil Šimundža, ki je v končnici opravil nekaj menjav v konici napada.

"Zahović je potrdil talent"

"Nasprotniki so skozi celotno tekmo diktirali visok ritem in težko jim je bilo slediti. Menjave so bile načrtovane in na koncu so se nam izplačale. Luka Zahovič je del ekipe in svoje delo je odlično opravil," je strategijo pojasnil strelec prvega zadetka Maribora v Ligi prvakov.

Mariborski strateg mlademu Zahoviču ne zameri zapravljenih priložnosti: "Luka se je že par minut prej znašel v priložnosti. Morda bi lahko podal, vendar si kot napadalec zelo želi doseči zadetek. Potrdil je svoj talent in nos za zadetek."

"Nani ne more zmagovati sam"

Marco Silva Maribor Sporting Liga prvakov Ljudski vrt | Avtor: Katarina Ponjavić Katarina Ponjavić
Trener Sportinga Marco Silva je bil zelo zadovoljen s predstavo prvega zvezdnika Nanija, ki je zatresel mariborsko mrežo: "Gre za zelo kakovostnega nogometaša, ki ima velik vpliv na igro naše ekipe. Obenem veliko pomaga soigralcem, vendar sam ne more zmagovati tekem. Naše moštvo je doživelo določene spremembe in težko ga je primerjati z lanskim. V Mariboru smo prikazali dobro igro, kar pa na koncu ni bilo dovolj za zmago, čeprav smo bili boljši od domačinov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.