Šport
20 ogledov

Messi in Tata skupaj v reprezentanci

Martino trenerja Atletico Madrid Barcelona Liga prvakov četrtfinale EPA
Gerardo Martino je novi selektor svetovnih podprvakov, nogometašev Argentine, poročajo današnji tamkajšnji mediji.

Nekdanji trener Barcelone bo nasledil Alejandra Sabello, ki je Argentino letos na SP v Braziliji popeljal vse do finala, kjer je gavče ugnala Nemčija. Na argentinski zvezi novice še niso potrdili, a naj bi to storili danes. 

"Martino je prvi kandidat. Vseh podrobnosti se še vedno nismo dogovorili," je dejal generalni sekretar zveze Miguel Silva.

Razočaral v Kataloniji

Gerardo Martino je nazadnje vodil Blaugrano, a je moral zapustiti klop katalonskega nogometnega velikana, saj uprava ni bila zadovoljna z izkupičkom ekipe, ki je lani osvojila le superpokal. V Ligi prvakov jo je v četrtfinalu izločil madridski Atlético, ki jo osvojil tudi naslov prvakov na Iberskem polotoku.

Na klopi Argentine Martina čaka težko delo, saj so Argentinci v Braziliji dosegli največji uspeh na SP po 24 letih, na 42 tekmah ap so dosegli 26 zmag, 10 neodločenih izidov in doživeli vsega en poraz.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.