Šport
22 ogledov

"Messi ni stoodstoten"

Finale SP 2014 EPA
"Nemčija je favorit," meni nekdanji zvezdnik elfa Jürgen Klinsmann, Argentinec Diego Milito pa je prepričan, da je prišel pravi čas za nov podvig Lea Messija.

Pred finalno tekmo, ki se bo tokrat začela ob 21. uri po slovenskem času, so se oglasili tudi številni nekdanji reprezentantje Argentine in Nemčije.

Jürgen Klinsmann | Avtor: EPA EPA
Nekdanji odlični strelec Jürgen Klinsmann, ki je na tokratnem svetovnem prvenstvu sicer sodeloval kot selektor ZDA in iztržil minimalni poraz (0:1) proti elfu, je prepričan, da so Nemci favoriti. "Želim, da po 24 letih znova osvojijo naslov svetovnega prvaka," je novinarjem dejal 49-letni Klinsmann, ki je leta 1990 bil član reprezentance na SP v Italiji, ko je Nemčija v finalu z 1:0 ugnala prav gavče. "Menim, da so fantje pripravljeni na ta podvig, imajo pa tudi dovolj kakovosti za uspeh. Kljub temu bodo morali najti način, kako ne prejeti gola proti zelo nevarni Argentini. Treba jo bo spoštovati. Gledano od daleč, menim, da je Nemčija favorit," je še dejal nekdanji zvezdnik elfa.

Poleg rimskega finala sta se obe reprezentanci za naslov udarili še leta 1986, ko so Argentinci na krilih Diega Maradone v Mehiki zmagali s 3:2. "To bo poseben finale zaradi pretekle zgodovine. Menim, da je v obeh dosedanjih finalih zmagala boljša ekipa. Lata 1990 finale ni bilo lepo za oko, odločil ga je strel iz enajstmetrovke, bili pa smo dominantni. Tudi zdaj ima Nemčija vso potrebno orodje, da si zagotovi uspeh."

Odločitev na sredini igrišča

Sami Khedira | Avtor: EPA EPA
"Menim, da Sami Khedira, Toni Kroos in Bastian Schweinsteiger trenutno sestavljajo najmočnejšo kombinacijo na sredini igrišča," pa je prepričan Dietmar Hamann. "Ključ do uspeha Argentine leži v tem, ali jih bodo uspeli zaustaviti. Prav tako sem mnenja, da Leo Messi le ni stoodstotno pripravljen. Na prvih dveh ali treh tekmah je bil zelo dober, na zadnjih dveh pa sem dobil občutek, da ni stoodstoten. Veliko je o tem povedala situacija ob koncu tekme z Nizozemsko, ko se je iz oči v oči znašel z Ronom Vlaarom, ki ni najhitrejši in najmobilnejši nranilec. Redko se zgodi, da Messi brez prekrška v takšnem položaju izgubi žogo. Ob običajni formi bi zlahka obšel Vlaara, ali pa bi ta storil prekršek."  

Milito: Leo potrebuje to lovoriko

Drugače razmišlja nekdanji argentinski reprezentant Diego Milito: "Pričakujem zelo taktičen dvoboj, nekaj podobnega kot na polfinalni tekmi med Argentino in Nizozemsko. Finale bo nekaj posebnega za nogometaše kot sta Messi in Gonzalo Higuaín, pokazala bosta vse kar znata. Leo je bil izjemen v skupinskem delu ter proti Švici, ko je bilo to najbolj potrebno. Za finale bo dobro pripravljen. Potrebuje to lovoriko, je še edina, ki jo ni osvojil. Naredil bo vse za zmago."

Kje ležijo prednosti Argentine? "Reprezentanca igra zelo enotno in pametno. V igri je opaziti red, v napadu je potrpežljiva. Tako je igrala tekmo za tekmo. Smo zelo močni v napadu, presenetila pa me je stabilnost obrambe. Po poškodbah Sergia Agüera in Ángela Di Maríe je selektor Alejandro Sabella ponovno zgradil postavitev 4-3-3, ki odlično deluje ob izjemnih predstavah Javierja Mascheran. zelo pomembno je imeti v ekipi takšnega nogometaša. Kar počne na tem SP je nenormalno."

Milito je še dejal, da bo tako kot finali 1986 in 1990 tudi to spremljal prd televizorjem v krogu svoje družine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.