Šport
59 ogledov

Nemčija lahko dominira še nekaj let

Joachim Löw EPA
Selektor Joachim "Jogi" Löw je prepričan, da lahko Nemčijaa postane prva evropska reprezentanca z lovoriko na svetovnih prvenstvih v Južni Ameriki.

Joachim Löv je pred nocojšnjim finalom proti Argentini samozavesten. Nemčija lahko kot prva evropska izbrana vrsta osvoji naslov v Južni Ameriki, selektor elfa pa je prepričan, da lahko njegovi izbranci še kar nekaj let krojijo sam vrh svetovnega nogometa. "Imamo kar nekaj mladih nogometašev, ki jih sploh ni tu, na primer Marca Reusa in İlkaya Gündoğana. Ob Mesutu Özilu, Andréju Schürrleju in Thomasu Müllerju lahko z nekaj okrepitvami ti mladeniči igrajo vrhunsko še vrsto let," je dejal Löw.

Ta želi Nemčijo po 24 letih znova popeljati na vrh sveta. Leta 1990 so se Nemci v finalu, ki ga je gostil Rim, prav tako pomerili z Argentino ter zmagali z 1:0. "Zavedamo se, da se lahko vpišemo v zgodovino. Na tem kontinentu so doslej prevladovali Južnoameričani. Zakaj pa ne? To bi bilo za nas le še dodatno veselje, če bi kot prvi Evropejci slavili v Latinski Ameriki."

Diego Maradona je bil ključni mož Argentine pri osvojitvi naslova svetovnih prvakov v Mehiki leta 1986. Dejstvo, da bi lahko Leo Messi ponovil dosežek slavnega predhodnika Löwa pretirano ne skrbi. "Nikogar nas ni strah," pravi 54-letni strokovnjak in dodaja: "To bo dvoboj dveh izjemnih reprezentanc, ki sta v preteklosti že odigrali nekaj izjemnih tekem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.