Šport
59 ogledov

Mezgec kapetan ekipe na Giru

Luka Mezgec EPA
Kolesarska ekipa Giant Alpecin je sporočila imena devetih kolesarjev, ki jo bodo zastopali na dirki po Italiji, ki se bo začela 9. maja v San Lorenzu.

Pričakovano je na seznamu moštva Giant Alpecin tudi Luka Mezgec, doslej edini slovenski zmagovalec etape na Giru, najboljši je bil v zadnji etapi lanske dirke v Trstu.

Kot je ekipa zapisala v uradnem sporočilu za javnost, bo Mezgec tudi letos njen glavni adut, osredotočali se bodo namreč na posamezne etape, saj nimajo tipa kolesarja, ki bi se lahko boril za visoka mesta v skupnem seštevku. Pri sprintih naj bi Slovencu pomagali Nemec Nikias Arndt ter Nizozemca Bert De Backer in Tom Veelers, ki naj bi vskočili v boj za zmago, če Mezgec ne bo razpoložen.

"Strategijo bomo določali pred posameznimi etapami. Zdaj lahko rečem, da imamo močno ekipo. Glavni sprinterski adut bo Luka, imamo pa tudi nekaj kolesarjev, ki lahko do uspeha pridejo v pobegu," je dejal trener ekipe Addy Engels.

V ekipi bodo poleg omenjenih kolesarjev še Američana Caleb Fairly in Chad Haga, Nemec Simon Geschke, Kitajec Cheng Ji in Šved Tobias Ludvigsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.